- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79

Malzemeler:
Pandispanya için:
Yarim su bardağı tozşeker
4 adet yumurta
2 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
4 adet yumurta
2 adet yumurtanın akı
1 su bardağı un
Krema için:
1 su bardağı krema
Yarım su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı frambuaz
2 adet yaprak jelatin
Yarım su bardağı tozşeker
Bir buçuk su bardağı frambuaz
2 adet yaprak jelatin
Üzeri için:
100 gram labne peyniri
Yarım su bardagi krema
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı frambuaz
Yarım su bardagi krema
Yarım su bardağı tozşeker
1 su bardağı frambuaz
TARİFİ:
Tozşekeri, oda sıcaklığındaki yumurtaları ve yumurta aklarını mikserle çırpın. Unu eleyerek ekleyın ve tahta bir kaşıkla karıştırın. Karışımı bekletmeden 22x24 cm çaplı yağlanmiş kalıba yayın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında 30-35 dakika pişirin. Fırından alıp kalıptan çıkartın ve soğutun. Enlemesine ikiye ayırın. Parçalardan birini tekrar kalıba alın. Jelatinleri soğuk suda yumuşatın. Soğuk sudan çıkartıp, 3 çorba kaşığı sıcak suda eritin. Jelatin, tozşeker, frambuazve kremayı çırpın. Bu karışımı kalıptakı pandispanyanın üzerine yayın. Kalıbı buzdolabında 1-2 saat bekletin. Krema sertleşince diğer pandispanyayı kremanın üzerine kapatın. Diğer tarafta labne peyniri, krema ve tozşekeri çırpın. Pastanın üzerine sürün. Frambuazla süsleyip servis yapın.