Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Flörtöz makarna

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
IMG01369-20120329-1942.jpg


Gerekli malzemeler listesi; (2 kişilik)

Yassı spaghetti makarna
200 ml krema
100 gr eski kaşar
200 gr dana jambon (buzdolabınızın müdavimlerinden salamı da kullanabilirsiniz)
200 gr mantar
1 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber

1.Suyu, makarnanızı yapacağınız tencereye koyup kaynamasını beklerseniz biraz uzun sürebilir. Artık her mutfakta bulunan hatta yurtlarda yaşayan yaratıcı gençlerin içinde makarna, hazır çorba yaptığı kettle (ke-tıl) ile suyu kaynatırsanız çok zaman kazanmış olursunuz. Eğer kettel kullanmayacaksanız orta ocağınız en büyük alevde yansın. 1 litre su yeterli olacaktır. Ama makarnanın suyunun bol olmasında hiç bir sakınca yok. "Ev Ekonomisine Giriş" dersinden de hatırlayacağımız üzere bu suyu çorba yapmak veya et haşlamak üzere kullanabiliriz. Tencereye koyduğunuz kaynamış suya 1 yemek kaşığı tuz ve birazcık sıvı yağ ilave edin. Tuzu makarnaya tat vermesi amacıyla değil, suyun kaynama noktasını yükseltip daha yüksek sıcaklıkta daha az sürede makarnayı haşlaması için kullandığımız bilgisini belirtip size biraz hava attıktan sonra makarnaları tencereye salabilirsiniz. Sıvı yağı da makarnalar birbirine yapışmasın diye kullanıyoruz. Suyun dışında kalan makarnaları yavaşça bastırıp tamamını suda boğun. Makarnalar tamamen suya girdikten 2-3 dakika sonra 1 kere, 10 dakika sonra 1 kere karıştırmanız yapışmamaları için yeterli olacaktır.

IMG01358-20120329-1919.jpg



2.Makarnanın suyu kaynarken; dana jambolarınızı çatala kolay gelmesi için tam ortadan ikiye kesip jülyen dilimleyin ve mantarları doğrayın. Makarnanın suyunu tencereye koyduğunuz anda(kremalı sosla aynı anda hazır olacağı için bu anı vurguladım) başka bir tavaya da azıcık zeytin yağı koyup mantarlarınızı kısık ateşte kavurun. Bu sırada karabiberi ekleyin. 5 dakika sonra jambonları ilave edin ve 1-2 dakika daha kavurun. Kremayı ekleyip hernyere homojen olarak yayın. 1 yemek kaşığı unu serperek sosun üzerine yayın. Unu; kremadaki keskin süt tadını yok etmek için kullanıyoruz. Kremanın üzeride kaymak gibi bir tabakanın oluşmaması için arasıra sosunuzu karıştırın.

IMG01363-20120329-1927.jpg



20 dakikada hem sos hem de makarna hazır olacaktır. DUR! Hemen ağzına atarsan o dilini damağını yakasın, makarnayı nereye tüküreceğini bilemezsin ve dilindeki o ince yanık hissi bir kaç gün dilini sürekli dişine sürtüp iyileşip iyileşmediğini kontrol etmenle geçecektir. Makarnanın suyunu süzdükten sonra onları tekrar aynı tencereye tekrar atıp üzerine kremalı sosu ekleyin ve karıştırın.

Servis ederken üzerine rendelenmiş aromatik eski kaşar ve ince kıyılmış maydanozu tercih edebilirsiniz

IMG01370-20120329-1943.jpg
 
Üst Alt