Nanoteknolojik ve tıbbi gelişmelerin artması ile Fizik Mühendisliği bölümü üniversite tercihlerinde üst sıralarda yer almaya başlamıştır. Bu bölümü seçen kişilerin doğadaki maddelerin yapısına meraklı, sayısal düşünme yeteneğine sahip ve yapacağı işi modelleyip uygulayabilme yeteneğine sahip olması gerekir.
Fizik Mühendisliği mezunlarının kamudan özel sektöre kadar çok geniş iş olanakları mevcuttur. Bu bölümü bitiren kişiler Ortaöğretim Alan Öğretmenliği Tezsiz Yüksek Lisans Programını veya Milli Eğitim Bakanlığı ve Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) işbirliği ile açılan formasyon programını tamamlayıp KPSS sonrası MEB'de Fizik öğretmeni olarak da çalışma olanağı bulabilirler. Kamuda çalışmak isteyen bölüm mezunları KPSS'ye girip, teknik hizmetler sınıfına tabi olarak görev alabilirler.
Fizik mühendisi olarak çalışılabilecek en önemli alan sağlık fiziği, diğer bir adıyla ''Tıp Elektroniği''dir. Çünkü tıp sektöründeki gelişmelerle özellikle MR olarak adlandırılan Manyetik Rezonans cihazlarının kurulumu, bakımı, satışı, pazarlanması gibi birçok pozisyonda fizik mühendislerine ihtiyaç duyulur. Nükleer Tıp alanında ise kullanılan tomografik sistemler (Bilgisayarlı Tek Foton Tomografisi - SPECT) sık olarak kullanılır ve bu alanda uzmanların sektör için ne kadar önemli olduğunu ortaya çıkarır. Hastanelerde görev alıp, sağlık fiziği alanında uzmanlaşmak isteyen adaylar ''Radyasyon Terapisi, Diagnostik Radyoloji, Nükleer Tıp '' gibi alanlarda görev alabilir ve dolgun bir maaş ile çalışabilirler.
Bölüm mezunları için bir diğer önemli kariyer planı akademik alanda ilerlemektir. Lisans eğitimini bitiren adaylar, uzmanlaşmak istediği alanlarda (sağlık fiziği, biyofizik, jeofizik gibi) yüksek lisans eğitimine devam edebilirler. Ardından doktora eğitimini bitiren adaylar üniversitelerde araştırma görevlisi veya öğretim görevlisi unvanlarıyla çalışabilirler. Özellikle yabancı dil bilgisi ve not ortalaması iyi olan adaylar yurtdışında araştırma bursu gibi burslar bulup, yurtdışında kariyerlerine devam edebilirler.
Parçacık fiziğinde kendini geliştirip, araştırma yapmak isteyen adaylar CERN'de yani Avrupa Nükleer Araştırma Merkezi anlamına gelen Fransızca Conseil Européen pour la Recherche Nucléaire'de çalışabilirler. Böylece dünyanın en iyi fizik enstitüsünde çalışma olanağı elde edilmiş olur.