• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fitness boyu kısaltır mı?

canatis

MFC Üyesi
Üyelik Tarihi
2 Nis 2020
Konular
1
Mesajlar
1
MFC Puanı
0
Genellikle türk halkının aklına takılan çoğu sorulardan birisidir ” fitness boyu kısaltırmı” çünkü nesiller boyu dilden dile dolaşmıştır. ve genelde ebeveynlerinde dillerinden düşmeyen meşhur o soru fitness boyu kısaltırmı?
Bu konuyu biraz açmak istiyorum. televizyonlarda gördüğümüz ”halterciler” genelde boyu kısa oldukları için türk halkınında fitness boy kısaltır gibi fikirleri üretmesi gayet normal. amaaa işin aslında dönücek olursak halterciler ağır kaldırdıkları için değil, kısa boylarının avantaj olduğunu bildikleri için halter dalı’nı seçmektedirler! çünkü kısa boylu sporcular ağırlığı yerden daha kolay kaldırabilirler. örnek vermek gerekirse:
NAİM SÜLEYMANOĞLU
98812468_naim6.jpg

Kısa boyu sayesinde ağırlığı yerden daha kolay kaldırabiliyor, genetik şansından dolayı omurilikleri normal insandan 1.5kat daha kalın olduğu için bu spor dalı onun için muhteşem bir seçenekti. şimdi gelelim fitness’a, ergenlik çağında fitness’a başlıyan bir bireyin boyu kısalmaz, aksine uzar! çünkü sırt kaslarımız geliştiğinden daha dik bir duruş sağlanır, buda boyun daha uzun gözükmesine avantaj sağlar. fitness; duruş bozukluklarını azaltır. eğer 21-23 yaşında bir bireyseniz bunu hiç dert etmeyin. yani aklımızdaki ”fitness boyu kısaltır” gibi fikirleri silelim
Aklınıza takılan soruları yorumlarda belirtebilirsiniz. Bol sporlu günler!

KAYNAK
 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Üst