Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fıstıklı Kurabiye

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Hamur:
2 adet yumurta
250 gr. elenmiş pudra şekeri
40 gr. toz anason
30 ml. limon suyu
300 gr. un
Harç:
60 gr. antepfıstığı
30 gr. kuru yaban mersini
300 gr. beyaz kuvertür
150 ml. krema
60 gr. yumuşak tereyağı
30 gr. fıstık ezmesi

Yumurtaları pudra şekeri ile 6-8 dakika çırpın. Son dakikasında limon suyu ve anasonu ekleyin. Unu katıp dikkatlice karıştırın. Hamuru folyoya sarıp bir gece buzdolabında bekletin. Hamuru ikiye bölün, her iki parçayı da unlu tezgahta 36x21 cm. büyüklüğünde açın, kenarlarını düzleştirin. Tırtıllı merdane ile üzerinden geçin hamurlardan 28'er adet 5x5 cm. büyüklüğünde parçalar kesin. Yan yana yağlı kağıt serili tepsiye yerleştirin, serin bir yerde 6 saat kurumaya bırakın. 180°C'de ısıtılmış fırının ikinci rafında hamurları kenarları açık kahverengi oluncaya kadar 12-15 dakika pişirin. Pasta ızgarasında soğumaya bırakın. antepfıstığını küçük kıyın, yaban mersinini ince doğrayın. Kuvertürü benmaride eritin. Kremayı bir taşım kaynatıp kuvertürle karıştırın. Sertleşmeyecek kadar soğumaya bırakın. Tereyağını köpük oluncaya kadar çırpın. Fıstık ezmesi, yaban mersini ve fıstıkların 2/3 ile kuvertüre ekleyin, 45 dakika buzdolabında bekletin. Sonra ucu olmayan sıkma torbasına doldurun. Keklerin yarısını, tırtıllı kışımı alta gelecek şekilde tezgaha yayın, üzerlerine ceviz büyüklüğünde kuvertür karışımından sıkın. Tırtıllı kısımları üstte kalacak şekilde kalan keklerle kapatıp hafifçe bastırın, kalan fıstığı serpiştirin. 1 saat buzdolabında bekletin. Aralarına kağıt serip bisküvi kutusunda, serin ve kuru ortamda 10 gün saklayın.
 
Üst Alt