Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fıstıklı Kadayıf Tarifi

Rapunzel

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    11 Mar 2015
  • Mesajlar
    5,320
  • MFC Puanı
    -445
Fıstıklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler








500 gr tel kadayıf

1. 5 su bardağı fıstık içi

200 gr eritilmiş tereyağ

Tepsiyi yağlamak için margarin



Şerbet için;

4 su bardağı su

4 su bardağı şeker

2-3 damla limon suyu



Fıstıklı Kadayıf Tarifi Yapılışı

Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakalım. Şeker ve suyu kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz ve limon sıkıyoruz. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tel kadayıfları ince ince kesiyoruz. Tereyağından 1 yemek kaşığını ve margarini tepsiyi yağlamak için ayırıyoruz. Kalan tereyağı ile kadayıfı iyice harmanlıyoruz. Kadayıfı 2 eşit parçaya ayırıp 1 parçasını yağladığımız tepsiye bastırmadan serpiştirerek dağıtıyoruz. Hafif elle düzeltiyoruz çok bastırmadan. Daha sonra fıstığın hepsini tepsiye dağıtıyoruz. Daha sonra kalan tel kadayıfı fıstıkların üzerine serpiştirip. Bastırarak 3-4 dakika boyunca şekil veriyoruz. Üzerine ufak ufak doğranmış 20-30 gr margarini koyup önceden ısıtılmış 160 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp aynı ebattaki tepsiden yardım alarak alt üst edip diğer tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz. (Biraz zahmetli gelebilir ama lezzetli bir kadayıf için buna değer göreceksiniz) fırından çıkarıp ilk sıcağını aldıktan sonra (yaklaşık 3-4 dakika sonra) soğuk şerbeti üzerine kepçeye yardımıyla her tarafa eşit gelecek şekilde döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servise hazır oluyor. Afiyet olsun.
 
Üst Alt