Rapunzel
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 11 Mar 2015
-
- Mesajlar
- 5,320
-
- MFC Puanı
- -445
Fıstıklı Kadayıf Tarifi İçin Malzemeler

500 gr tel kadayıf
1. 5 su bardağı fıstık içi
200 gr eritilmiş tereyağ
Tepsiyi yağlamak için margarin
Şerbet için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Fıstıklı Kadayıf Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakalım. Şeker ve suyu kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz ve limon sıkıyoruz. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tel kadayıfları ince ince kesiyoruz. Tereyağından 1 yemek kaşığını ve margarini tepsiyi yağlamak için ayırıyoruz. Kalan tereyağı ile kadayıfı iyice harmanlıyoruz. Kadayıfı 2 eşit parçaya ayırıp 1 parçasını yağladığımız tepsiye bastırmadan serpiştirerek dağıtıyoruz. Hafif elle düzeltiyoruz çok bastırmadan. Daha sonra fıstığın hepsini tepsiye dağıtıyoruz. Daha sonra kalan tel kadayıfı fıstıkların üzerine serpiştirip. Bastırarak 3-4 dakika boyunca şekil veriyoruz. Üzerine ufak ufak doğranmış 20-30 gr margarini koyup önceden ısıtılmış 160 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp aynı ebattaki tepsiden yardım alarak alt üst edip diğer tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz. (Biraz zahmetli gelebilir ama lezzetli bir kadayıf için buna değer göreceksiniz) fırından çıkarıp ilk sıcağını aldıktan sonra (yaklaşık 3-4 dakika sonra) soğuk şerbeti üzerine kepçeye yardımıyla her tarafa eşit gelecek şekilde döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servise hazır oluyor. Afiyet olsun.

500 gr tel kadayıf
1. 5 su bardağı fıstık içi
200 gr eritilmiş tereyağ
Tepsiyi yağlamak için margarin
Şerbet için;
4 su bardağı su
4 su bardağı şeker
2-3 damla limon suyu
Fıstıklı Kadayıf Tarifi Yapılışı
Öncelikle şerbeti yapıp soğumaya bırakalım. Şeker ve suyu kaynatalım. Kaynadıktan sonra 5 dakika daha kaynatmaya devam ediyoruz ve limon sıkıyoruz. 5 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz. Soğumaya bırakıyoruz. Tel kadayıfları ince ince kesiyoruz. Tereyağından 1 yemek kaşığını ve margarini tepsiyi yağlamak için ayırıyoruz. Kalan tereyağı ile kadayıfı iyice harmanlıyoruz. Kadayıfı 2 eşit parçaya ayırıp 1 parçasını yağladığımız tepsiye bastırmadan serpiştirerek dağıtıyoruz. Hafif elle düzeltiyoruz çok bastırmadan. Daha sonra fıstığın hepsini tepsiye dağıtıyoruz. Daha sonra kalan tel kadayıfı fıstıkların üzerine serpiştirip. Bastırarak 3-4 dakika boyunca şekil veriyoruz. Üzerine ufak ufak doğranmış 20-30 gr margarini koyup önceden ısıtılmış 160 C fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Fırından çıkarıp aynı ebattaki tepsiden yardım alarak alt üst edip diğer tarafı da kızarana kadar pişiriyoruz. (Biraz zahmetli gelebilir ama lezzetli bir kadayıf için buna değer göreceksiniz) fırından çıkarıp ilk sıcağını aldıktan sonra (yaklaşık 3-4 dakika sonra) soğuk şerbeti üzerine kepçeye yardımıyla her tarafa eşit gelecek şekilde döküyoruz. Şerbeti çektikten sonra servise hazır oluyor. Afiyet olsun.