Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66
ön hazırlık:
balkabakları adaçayı, limon kabukları, diş sarımsak, tuz ve değirmen karabiberle odun fırınına girdi. beneklenmeden yumuşayıncaya kadar pişti.
nane ve fesleğen yapraklandı.
kabak çekirdeği, taze lor alındı. bir de keçi büş.
serviste:
tabağın dibine sarımsak sürttük. üstüne zeytinyağı gezdirdik.
yarım dilim ekmek kızartıldı, sarımsaklandı. üstüne lor sürüldü, bir kaç damla nar ekşisi.
yanda bir kabın dibi de sarımsaklandı. biraz zeytinyağı. kabaklar bir çatalın yardımıyla hafiften ezildi.
ezilmiş kabaklar tabağa. üstlerine nane yaprakları. zeytinyağı ve nar ekşisi.
kırıklanmış keçi peynirleri ve son dakika kesilmiş chiffonade fesleğenler.
bol değirmen karabiber ve bir tavada tazelenmiş -ama kavrulma değil- kabak çekirdeklerini de ekleyince, tamam oldu.
Alintidir