-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Malzemeler
15 Adet Çeri Domates
200 Gr Haşlanmış Bezelye
1 Adet Havuç
1 Adet Kuru Soğan
Çeyrek Adet Limonun Suyu
5 Adet Patates
1 Yemek kaşığı Salça
6 Adet Sivri Biber
1 Adet Tavuk
Kararında Karabiber, Tuz
Kızartmak İçin
Kararında Sıvı Yağ
Hazırlanışı
Tavuğu birkaç su yıkayarak bir tencereye yerleştirelim. Soğanı ve havucu iri doğrayarak tavuğun etrafındaki boşluklara yerleştirelim. Limon suyunu, sarmısakları, tuzu ve tavuğun yarısına gelecek kadar sıcak suyu ekleyip ağır ateşte tavuk eti hafifçe diri kalacak şekilde haşlayarak tencereden alalım. Suyunu süzgeçten geçirip posasını atalım. Bu arada patatesleri elma dilimleri gibi doğrayarak kızdırılmış sıvıyağda hafifçe kızartıp fırın kabına yayalım, üzerine haşlanmış bezelyeleri yayalım. Tavuğun kanatlarını, butlarını, göğüs kısmını keskin bir bıçakla 5-6 parçaya ayırıp fırın kabına yerleştirelim. Etlerin aralarındaki boşluklara domatesleri kesmeden yerleştirelim sivribiberleri yerleştirelim. Salçayı 1,5-2 su bardağı sıcak tavuk suyu ile inceltelim. Tuz ve karabiber ekleyip karıştırarak fırın kabına boşaltalım. 230°Cde ısıtılmış fırında üzeri kızarana dek pişirip servis yapalım.