Fırında Sebzeli Kanat Tarifi
6 tane kanat
3 patates
1 kuru soğan
1 kutu bezelye havuş karışık (Konserve)
1 tavuk bulyon
Marine sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı toz biber
Kimyon
1 tutam şeker
Öncellikle sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım ve bir kuru soğanımızı söğüş doğrayıp sosumuza ekleyelim. Kanatlarımızı bıçak yardımı ile ortadan bölüp sosumuzun içine yatıralım. Güzelce karıştırıp yaklaşık 40 dakika marine olmasını bekleyelim. Bu sırada patateslerimizi soyup elma dilimi keselim. Bezelye ve havucu yıkadıktan sonra kenarda bekletelim. Bir borcamın içine marinelenmiş kanatlarımızı döşeyelim. Elma dilimi patateslerimizi marine sosuna ekleyip güzelce karıştıralım. Patateslerimizi ardından borcama ekleyelim ve bir buçuk bardak kaynamış suyu bulyonumuzu katıp üzerine dökelim. Borcamın üzerini aleminyum folyo ile kapatalım ve 200 derecede yaklaşık bir buçuk saat pişirmeye bırakalım. Saatimiz dolduğunda yemeğimizin üzerine bezelye ve havucu ekleyip tekrar fırına sürelim ve bir 20 dakika daha pişirelim.
6 tane kanat
3 patates
1 kuru soğan
1 kutu bezelye havuş karışık (Konserve)
1 tavuk bulyon
Marine sosu
1 yemek kaşığı domates salçası
1 çay bardağı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
Kekik
Kırmızı toz biber
Kimyon
1 tutam şeker
Öncellikle sos malzemelerimizi bir kapta karıştıralım ve bir kuru soğanımızı söğüş doğrayıp sosumuza ekleyelim. Kanatlarımızı bıçak yardımı ile ortadan bölüp sosumuzun içine yatıralım. Güzelce karıştırıp yaklaşık 40 dakika marine olmasını bekleyelim. Bu sırada patateslerimizi soyup elma dilimi keselim. Bezelye ve havucu yıkadıktan sonra kenarda bekletelim. Bir borcamın içine marinelenmiş kanatlarımızı döşeyelim. Elma dilimi patateslerimizi marine sosuna ekleyip güzelce karıştıralım. Patateslerimizi ardından borcama ekleyelim ve bir buçuk bardak kaynamış suyu bulyonumuzu katıp üzerine dökelim. Borcamın üzerini aleminyum folyo ile kapatalım ve 200 derecede yaklaşık bir buçuk saat pişirmeye bırakalım. Saatimiz dolduğunda yemeğimizin üzerine bezelye ve havucu ekleyip tekrar fırına sürelim ve bir 20 dakika daha pişirelim.