OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler
Yarım kilo taze ıspanak
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Ispanakları bol suda yıkayıp çamurundan arındırdıktan sonra bir tenceye koyup haşlayın.
Başka bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağında unu pembeleşinceye kadar kavurun.
Sütü yavaşça ve karıştırdığınız unun içine ilave edin. Topaklaşmamasına dikkat edin.
Haşlanmış ıspanakları kıyın ve sütlü karışıma tuz ve karabiberle birlikte tavaya ekleyin.
Borcamın içine ıspanağı düz bir şekilde koyun.
Ardından 2 yumurtanın sarısını ve rendelenmiş kaşarı iyice çırpın ve ıspanağın üzerine dökün.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilimleyip sıcak servis edin.
Afiyet Olsun…
Yarım kilo taze ıspanak
2 Adet yumurta
Yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
2 Yemek kaşığı tereyağı
1 Yemek kaşığı un
1 Su bardağı süt
Tuz
Karabiber
Hazırlanışı:
Ispanakları bol suda yıkayıp çamurundan arındırdıktan sonra bir tenceye koyup haşlayın.
Başka bir tavada 2 yemek kaşığı tereyağında unu pembeleşinceye kadar kavurun.
Sütü yavaşça ve karıştırdığınız unun içine ilave edin. Topaklaşmamasına dikkat edin.
Haşlanmış ıspanakları kıyın ve sütlü karışıma tuz ve karabiberle birlikte tavaya ekleyin.
Borcamın içine ıspanağı düz bir şekilde koyun.
Ardından 2 yumurtanın sarısını ve rendelenmiş kaşarı iyice çırpın ve ıspanağın üzerine dökün.
Önceden ısıttığınız 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişirin ve dilimleyip sıcak servis edin.
Afiyet Olsun…