OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
1 büyük hindi
1 su bardağı süt
Yarım limon
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
PİLAVI İÇİN
2 soğan
2.5 su bardağı baldo pirinç
300 gr hindi veya tavuk ciğeri
25 gr dolmalık fıstık
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
¼ demet ince kıyılmış dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yeteri kadar su
Yarım limon
Yenibahar
Karabiber
FIRINDA HİNDİ DOLMASI NASIL YAPILIR
Fırında hindi dolması: Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Hindiyi önce limon ile iyice ovuyoruz. Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürün ve üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Baldo pirinci yıkayın. üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletiyoruz. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtıyoruz.Yemeklik doğradığımızız soğanıedip kavuruyoruz.
Küçük küçük doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edip; suyunu süzdürdüğümüz pirinci ekleyoruz ve 2 dakika kavuruyoruz. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin. Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. (Pilavın az pişmesi önemli).
Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin. Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün.
Yarısına gelecek kadar su ekleyin. üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın.önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyumfolyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Fırında hindi dolması hazır, afiyet olsun.
1 su bardağı süt
Yarım limon
1 yemek kaşığı biber salçası
Yarım çay bardağı zeytinyağı
3 diş ezilmiş sarımsak
Tuz
Karabiber
PİLAVI İÇİN
2 soğan
2.5 su bardağı baldo pirinç
300 gr hindi veya tavuk ciğeri
25 gr dolmalık fıstık
Yarım demet ince kıyılmış maydanoz
¼ demet ince kıyılmış dereotu
3 yemek kaşığı tereyağı
2 yemek kaşığı ayçiçeği yağı
Yeteri kadar su
Yarım limon
Yenibahar
Karabiber
FIRINDA HİNDİ DOLMASI NASIL YAPILIR
Fırında hindi dolması: Derin bir kapta süt, zeytinyağı, salça, ezilmiş sarımsak, tuz ve karabiberi ekleyip karıştırıyoruz. Hindiyi önce limon ile iyice ovuyoruz. Hazırladığınız sosu hindinin her tarafına sürün ve üzerini streç filmle kaplayın. Buzdolabında 3-4 saat bekletin.
Baldo pirinci yıkayın. üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyip 20 dakika bekletiyoruz. Tencereye 2 yemek kaşığı tereyağı ile ayçiçeği yağını ekleyip ısıtıyoruz.Yemeklik doğradığımızız soğanıedip kavuruyoruz.
Küçük küçük doğradığınız ciğeri ve dolmalık fıstığı da ilave edip; suyunu süzdürdüğümüz pirinci ekleyoruz ve 2 dakika kavuruyoruz. 2 su bardağı suyu ilave edip karıştırıyoruz. Tuz, karabiber ve yenibaharı da ekleyin. Pilavı suyunu çekinceye kadar pişirin. (Pilavın az pişmesi önemli).
Pilavı ocaktan alıp üzerine maydanoz ve dereotu serpin. Hindinin içine pilavı doldurun. Geniş ve derin bir fırın tepsisine hindi etini yerleştirin. Ayaklarını yanmaz bir ip ile bağlayın. Kalan 1 yemek kaşığı tereyağını üzerine sürün.
Yarısına gelecek kadar su ekleyin. üzerini önce yağlı kağıt sonra alüminyum folyo ile kapatın.önceden ısıtılmış 200 derece fırında en az 3 saat pişirin. Pişerken ara ara kontrol edip yemeğin suyunu hindinin üzerine gezdirin.
Fırından çıkarmaya yakın üzerindeki yağlı kağıdı ve alüminyumfolyoyu alıp kızarıncaya kadar pişirin. Servis yapın. Fırında hindi dolması hazır, afiyet olsun.