Herkül
Admin
- Üyelik Tarihi
- 4 Haz 2013
- Konular
- 8,797
- Mesajlar
- 29,749
- MFC Puanı
- 17,460
Fırında Hafif Gökkuşağı Tarifi
300 gram cherry domates
2 adet havuç
300 gram bebek patates
3 adet haşlanmış tavuk göğsü
6 adet köy biberi
2 adet kırmızı soğan
2 kepçe tavuk suyu
Sosu için
5 dal taze kekik
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet misket limonu rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 diş sarımsak
Sosun Yapılışı
Dövülmüş sarımsakları, zeytinyağını, rendelenmiş misket limonu kabuğunu ve tüm baharatları bir kapta karıştırın. Sebze ve tavukların üzerine dökmek için kenarda bekletin.
Tarifin Yapılışı
Tavukları bir tencerede temiz su ile haşlayın ve piştikten sonra kenara alın. Suyunu süzdürmeyin. Büyük boy bir borcamın içerisine cherry domatesleri dikey biçimde yerleştirin. Verev kesilmiş havuçları cherry domateslerin yanına gelecek şekilde dizin. Bebek patatesleri büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya dörde bölüp havuçların yanına dizin. Haşlanmış tavukları patateslerin yanına yerleştirin. Köy biberlerinin çekirdeklerini çıkartıp uzunlamasına kesin ve tavukların yanına yerleştirin. Kırmızı soğanları piyazlık ama çok ince olmayacak şekilde kesin ve köy biberlerinin yanına dizin. Başta hazırladığınız sosu borcamdaki sebze ve tavukların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin. Önceden haşlanan tavuğun suyundan 2 kepçe borcama ekleyin. 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Tabaklara bölüştürüp servis edin.
300 gram cherry domates
2 adet havuç
300 gram bebek patates
3 adet haşlanmış tavuk göğsü
6 adet köy biberi
2 adet kırmızı soğan
2 kepçe tavuk suyu
Sosu için
5 dal taze kekik
1 su bardağı zeytinyağı
1 adet misket limonu rendesi
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber
3 diş sarımsak
Sosun Yapılışı
Dövülmüş sarımsakları, zeytinyağını, rendelenmiş misket limonu kabuğunu ve tüm baharatları bir kapta karıştırın. Sebze ve tavukların üzerine dökmek için kenarda bekletin.
Tarifin Yapılışı
Tavukları bir tencerede temiz su ile haşlayın ve piştikten sonra kenara alın. Suyunu süzdürmeyin. Büyük boy bir borcamın içerisine cherry domatesleri dikey biçimde yerleştirin. Verev kesilmiş havuçları cherry domateslerin yanına gelecek şekilde dizin. Bebek patatesleri büyüklüğüne göre ortadan ikiye veya dörde bölüp havuçların yanına dizin. Haşlanmış tavukları patateslerin yanına yerleştirin. Köy biberlerinin çekirdeklerini çıkartıp uzunlamasına kesin ve tavukların yanına yerleştirin. Kırmızı soğanları piyazlık ama çok ince olmayacak şekilde kesin ve köy biberlerinin yanına dizin. Başta hazırladığınız sosu borcamdaki sebze ve tavukların üzerine bir kaşık yardımıyla gezdirin. Önceden haşlanan tavuğun suyundan 2 kepçe borcama ekleyin. 190 derece fırında 40 dakika pişirin. Tabaklara bölüştürüp servis edin.