Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fırında domates sosu

Zeyna

"Dum spiro spero"
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2008
  • Mesajlar
    5,212
  • MFC Puanı
    12,698
FIRINDA DOMATES SOSU

MALZEMESİ: 4 bardak
1.5 kg olgun domates
50 gr sığır yağı (göğüs kısmından alınmış)
1 orta boy havuç
1 lorta boy soğan
Bir tutam kekik
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
4 diş sarımsak
1 bardak su
2 parça kesme şeker
Tuz
Karabiber

HAZIRLANIŞI:
önce domatesleri
virgulll.gif
kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra kuşbaşı doğrayın. Dana ya da sığırın göğüs kısmından alınmış yağı
virgulll.gif
küçük küpler halinde kesin. Üzerini kazıdığınız havucu ve ayıkladığınız soğanı da iri zar biçiminde doğrayın.

Büyük bir tencerede yağ küplerini sık sık karıştırarak eritin
virgulll.gif
sonra havuç
virgulll.gif
soğan
virgulll.gif
kekik defne ve tereyağını ilave edin. Bütün bu malzemeyi
virgulll.gif
soğanlar pembeleşinceye dek
virgulll.gif
ara sıra karıştırarak pişirin. Soğanlar pembeleştiğinde
virgulll.gif
unu tenceredeki malzemenin üzerine serpin. Bir delikli kepçe ile karıştırarak
virgulll.gif
bu kez un pembeleşene dek pişirmeye devam edin.

Un pembeleşmeye başladığında
virgulll.gif
sırasıyla
virgulll.gif
domatesleri
virgulll.gif
sarımsağı
virgulll.gif
tuzu
virgulll.gif
biberi
virgulll.gif
suyu ve şekeri katın. Birkaç kez daha karıştırıp
virgulll.gif
ağır ateşte kaynamaya bırakın. Kaynama sırasında
virgulll.gif
zaman zaman karıştırmayı ihmal etmemelisiniz.
Beri yanda fırınınızı yakıp ısıtın. Tenceredeki sosunuz iyice kaynayınca
virgulll.gif
ocaktan alıp
virgulll.gif
ağzı açık olarak sıcak fırına sürün. Sos 1+1/2 saat de fırında pişmelidir.


Bu süre sonunda tencereyi fırından alın
virgulll.gif
içindeki malzemeyi bir süzgeçten geçirerek temiz bir tencereye aktarın. Orta ateşte bir taşım daha kaynattıktan sonra
virgulll.gif
tercihen içi sırlı bir toprak kaba boşaltın. Sosunuzun üzerinde bir kabuk oluşmasını istemiyorsanız
virgulll.gif
ayrıca bir çorba kaşığı erimiş tereyağı ilave etmelisiniz.
 
Üst Alt