-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698
FIRINDA DOMATES SOSU
MALZEMESİ: 4 bardak
1.5 kg olgun domates
50 gr sığır yağı (göğüs kısmından alınmış)
1 orta boy havuç
1 lorta boy soğan
Bir tutam kekik
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
4 diş sarımsak
1 bardak su
2 parça kesme şeker
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
önce domatesleri
kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra kuşbaşı doğrayın. Dana ya da sığırın göğüs kısmından alınmış yağı
küçük küpler halinde kesin. Üzerini kazıdığınız havucu ve ayıkladığınız soğanı da iri zar biçiminde doğrayın.
Büyük bir tencerede yağ küplerini sık sık karıştırarak eritin
sonra havuç
soğan
kekik defne ve tereyağını ilave edin. Bütün bu malzemeyi
soğanlar pembeleşinceye dek
ara sıra karıştırarak pişirin. Soğanlar pembeleştiğinde
unu tenceredeki malzemenin üzerine serpin. Bir delikli kepçe ile karıştırarak
bu kez un pembeleşene dek pişirmeye devam edin.
Un pembeleşmeye başladığında
sırasıyla
domatesleri
sarımsağı
tuzu
biberi
suyu ve şekeri katın. Birkaç kez daha karıştırıp
ağır ateşte kaynamaya bırakın. Kaynama sırasında
zaman zaman karıştırmayı ihmal etmemelisiniz.
Beri yanda fırınınızı yakıp ısıtın. Tenceredeki sosunuz iyice kaynayınca
ocaktan alıp
ağzı açık olarak sıcak fırına sürün. Sos 1+1/2 saat de fırında pişmelidir.
Bu süre sonunda tencereyi fırından alın
içindeki malzemeyi bir süzgeçten geçirerek temiz bir tencereye aktarın. Orta ateşte bir taşım daha kaynattıktan sonra
tercihen içi sırlı bir toprak kaba boşaltın. Sosunuzun üzerinde bir kabuk oluşmasını istemiyorsanız
ayrıca bir çorba kaşığı erimiş tereyağı ilave etmelisiniz.
MALZEMESİ: 4 bardak
1.5 kg olgun domates
50 gr sığır yağı (göğüs kısmından alınmış)
1 orta boy havuç
1 lorta boy soğan
Bir tutam kekik
1 defne yaprağı
1 çorba kaşığı tereyağı
1 çorba kaşığı un
4 diş sarımsak
1 bardak su
2 parça kesme şeker
Tuz
Karabiber
HAZIRLANIŞI:
önce domatesleri
Büyük bir tencerede yağ küplerini sık sık karıştırarak eritin
Un pembeleşmeye başladığında
Beri yanda fırınınızı yakıp ısıtın. Tenceredeki sosunuz iyice kaynayınca
Bu süre sonunda tencereyi fırından alın