OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
MALZEMELER
1 orta boy brokoli
2 adet havuç
2 adet pırasa
2 adet orta boy patates
1 küçük çay bardağı zeytinyağı
Tuz
1 çay bardağı su
1 büyük kase koyu kıvamlı yoğurt
2 diş sarımsak, tuz
Fırında Brokoli ve Sebze Kızartması Tarifi
Brokoli, havuç, pırasa ve patatesi soyup bol suda yıkayın.
Bütün sebzeleri iri iri doğrayın.
Derin bir kabın içerisine alın ve tuz ve yağ ile harmanlayın.
Fırın tepsisine yağlı kağıt serin.
Harmanlanmış sebzeleri üzerine boşaltın.
Üzerlerine 1 çay bardağı suyu dökün, folyo ile tepsinin ağzını kapatın.
Yüksek derecede pişirin.
Pişmeye yakın folyoyu kaldırın ve 10 dakika daha üzerini kızartın.
Fırından çıkardığınız sebzeleri servis tabağına alın ve biraz soğutun.
Üzerine sarımsaklı yoğurt dökün ve servis yapın.