OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Gerekli Malzemeler ve Hazırlanışı
1+1/2 orta boy patates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
7-8 dal taze biberiye
10-12 diş sarımsak
1. Biberiyeleri saplarından ayırın.
2. Sarımsakları bıçağınızın tersiyle çok az ezin.
3. Patatesleri soyun.
4. Küçük patatesleri enlemesine iki parçaya büyük patatesleri dörde bölün.
5. Geniş bir tencereye ikiye böldüğünüz patatesleri yerleştirin.
6. Tuz ilave edip kaynaması için altını açın; soğuk su koyun.
7. Patatesleri 7-8 dakika kaynatıp suyunu süzdürün ve daha önceden yağladığınız geniş bir fırın tepsisine alın.
8. Tuz, karabiber ve üzerlerini kaplayacak kadar sızma zeytinyağı ekleyip tahta kaşıkla veya tepsiyi sallayarak karıştırın.
9. 190 derecelik fırında yarım saat pişirin.
10. Patatesleri fırından çıkarın üstüne ayıklamış olduğunuz biberiyeleri, sarımsakları gezdirip tekrardan fırına yerleştirin.
11. Biberiyeli sarımsaklı patatesleri 15-20 dakika daha pişirip sıcak olarak servis edin.
1+1/2 orta boy patates
2-3 çorba kaşığı zeytinyağı
Tuz
Karabiber
7-8 dal taze biberiye
10-12 diş sarımsak
1. Biberiyeleri saplarından ayırın.
2. Sarımsakları bıçağınızın tersiyle çok az ezin.
3. Patatesleri soyun.
4. Küçük patatesleri enlemesine iki parçaya büyük patatesleri dörde bölün.
5. Geniş bir tencereye ikiye böldüğünüz patatesleri yerleştirin.
6. Tuz ilave edip kaynaması için altını açın; soğuk su koyun.
7. Patatesleri 7-8 dakika kaynatıp suyunu süzdürün ve daha önceden yağladığınız geniş bir fırın tepsisine alın.
8. Tuz, karabiber ve üzerlerini kaplayacak kadar sızma zeytinyağı ekleyip tahta kaşıkla veya tepsiyi sallayarak karıştırın.
9. 190 derecelik fırında yarım saat pişirin.
10. Patatesleri fırından çıkarın üstüne ayıklamış olduğunuz biberiyeleri, sarımsakları gezdirip tekrardan fırına yerleştirin.
11. Biberiyeli sarımsaklı patatesleri 15-20 dakika daha pişirip sıcak olarak servis edin.