-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
malzemeleri
2 patlıcan 2 kabak 2 havuç 3~4 kiraz domates 200 gr mantar 3 kırmızıbiber 3 sivri biber 3 diş sarımsak 1/5 demet maydanoz 1/5 demet dereotu Tuz Karabiber 2 yemek kaşığı zeytinyağıSosu için
1 su bardağı süt 200 ml krema 2 yemek kaşığı
2.5 yemek kaşığı un 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri 80 gr parmesan peyniri Tuz Karabiber
Fırında beşamel soslu yaz sebzeleri hazırlanışı
Fırında beşamel soslu yaz sebzeleri: Patlıcanları alacalı soyun. Kabakların ve havuçların kabuklarını kazıyın ve küp şeklinde doğrayın. Kırmızıbiberleri ve sivri biberleri küp doğrayın. Zeytinyağını tavada ısıtın. İnce kıydığınız sarımsakları ekleyip hafif soteleyin. Biberleri ilave edin. Biberler hafif yumuşayınca havuçları ve daha sonra sırayla patlıcanları ve kabakları ekleyip, son olarak ikiye kesilmiş kiraz domateslerle mantarı ilave edin. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soteleyin. Sebzeleri fırın kabına alın. İnce kıydığınız yeşillikleri ekleyip karıştırın. Sos için
ı ve unu tencerede kavurun. üzerine sütü ve kremayı ekleyip karıştırın. Kıvamı koyulaşınca ocaktan alıp, tuz ve karabiberi ekleyin. Ocaktan alın. Sosu sebzelerin üzerine gezdirin. Kaşar peynirini serpin. Son olarak parmesan peynirini serptikten sonra önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında 25 dakika pişirin. Sıcak servis yapın.
Fırında beşamel soslu yaz sebzeleri artık hazır, afiyet olsun.