- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 9 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 12,310
-
- MFC Puanı
- 5,925
Merhabalar Sevgili Dostlar,
Yaklaşan ramazan nedeniyle çalışmalara başladım Bu yıl sizler için gün gün ramazan menüleri hazırlayacağım. Eski menüler hala beğeni ve ziyaret alıyor ama havaların giderek ısınması ve günlerin uzaması nedeniyle doyurucu olduğu kadar hafif tariflerden yeni bir şeyler hazırlamalı diye düşünüyorum.
Hatta ramazana özel 4-5 videolu tarif hazırlama niyetindeyim ama işlerim nedeniyle fırsat bulabilir miyim bilemiyorum. Neyse biz niyetine girelim, kısmetse olur
besamel_soslu_sebzeli_tavuk
Beşamel soslu tavuğu daha önce başka bir başlık altında yayınlamıştım. Şimdi düzenleyip tek başına yayınlamaya karar verdim. Bizim evde beşame soslu yemekler çok sevilir.
Ne zaman beşamel soslu tavuk yapacak olsam mutlaka bir de tavuk suyuna çorba pişiririm. Onun tarifini de bu hafta vereceğim
Tavuğun etini ve suyunu kullanarak hem pratik hemde lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. İllaki benim verdiğim sebzelere bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Evde kalan sebzelerle de farklı bir tarif orataya çıkartabilirsiniz.
Sevgiler
Malzemeler:
1 kilo kalçalı tavuk budu (3-4 parça)
2 adet orta boy havuç
yarım paket brokoli
Bir tutam tuz
kırmızı pul biber
Beşamel sos için:
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Havuçları ve brokolileri yıkayın. Havuçları soyup 2 iri parçaya bölün, brokolileri ayırıp tencereye alın.
Kalçalı tavuk butlarını da tencereye alıp üzerini 3 parmak geçinceye kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra brokolilerin 7-8 dakika kadar pişmesini bekleyin ve tencereden alın.
Havuçları çatal batacak kıvama gelinceye kadar haşlandıktan sonra brokoliler gibi kenara ayırın ve halka halka doğrayın. Tavukları didiklenecek kıvama gelinceye kadar pişirin.
Pişen tavuk butlarının 2 tanesini didikleyin ve hafifçe yağladığınız fırın tepsisine alın. Üzerine brokoli ve havuçları ekleyerek karıştırın. (1 butu ve tavuk suyunu çorba için ayırın)
Sos tenceresinde tereyağını eritin üzerine 4 yemek kaşığı unu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Kavurduğunuz una su ve süt karışımını azar azar ekleyerek koyulaşıncaya kadar çırpın. Kıvam alan sosa tuz ekleyerek lezzetlendirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Yaklaşan ramazan nedeniyle çalışmalara başladım Bu yıl sizler için gün gün ramazan menüleri hazırlayacağım. Eski menüler hala beğeni ve ziyaret alıyor ama havaların giderek ısınması ve günlerin uzaması nedeniyle doyurucu olduğu kadar hafif tariflerden yeni bir şeyler hazırlamalı diye düşünüyorum.
Hatta ramazana özel 4-5 videolu tarif hazırlama niyetindeyim ama işlerim nedeniyle fırsat bulabilir miyim bilemiyorum. Neyse biz niyetine girelim, kısmetse olur
besamel_soslu_sebzeli_tavuk
Beşamel soslu tavuğu daha önce başka bir başlık altında yayınlamıştım. Şimdi düzenleyip tek başına yayınlamaya karar verdim. Bizim evde beşame soslu yemekler çok sevilir.
Ne zaman beşamel soslu tavuk yapacak olsam mutlaka bir de tavuk suyuna çorba pişiririm. Onun tarifini de bu hafta vereceğim
Tavuğun etini ve suyunu kullanarak hem pratik hemde lezzetli bir menü oluşturabilirsiniz. İllaki benim verdiğim sebzelere bağlı kalmak zorunda değilsiniz. Evde kalan sebzelerle de farklı bir tarif orataya çıkartabilirsiniz.
Sevgiler
Malzemeler:
1 kilo kalçalı tavuk budu (3-4 parça)
2 adet orta boy havuç
yarım paket brokoli
Bir tutam tuz
kırmızı pul biber
Beşamel sos için:
2,5 su bardağı süt
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı tereyağı
Bir tutam tuz
Yapılışı:
Havuçları ve brokolileri yıkayın. Havuçları soyup 2 iri parçaya bölün, brokolileri ayırıp tencereye alın.
Kalçalı tavuk butlarını da tencereye alıp üzerini 3 parmak geçinceye kadar su ilave edin. Su kaynadıktan sonra brokolilerin 7-8 dakika kadar pişmesini bekleyin ve tencereden alın.
Havuçları çatal batacak kıvama gelinceye kadar haşlandıktan sonra brokoliler gibi kenara ayırın ve halka halka doğrayın. Tavukları didiklenecek kıvama gelinceye kadar pişirin.
Pişen tavuk butlarının 2 tanesini didikleyin ve hafifçe yağladığınız fırın tepsisine alın. Üzerine brokoli ve havuçları ekleyerek karıştırın. (1 butu ve tavuk suyunu çorba için ayırın)
Sos tenceresinde tereyağını eritin üzerine 4 yemek kaşığı unu ekleyerek kokusu çıkıncaya kadar kavurun.
Kavurduğunuz una su ve süt karışımını azar azar ekleyerek koyulaşıncaya kadar çırpın. Kıvam alan sosa tuz ekleyerek lezzetlendirin.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.