-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Geleneksel pirinçli alabalık dolmasının bu modern tarifinde domates ve fındık yer almakta.
Alabalık Dolması Malzemeleri:
* 2 adet taze alabalık her biri yaklaşık 500 g
* 75 g karışık tuzsuz badem çamfıstığı veya fındık
* 15 yemek kaşığı zeytinyağı biraz da üzerinde gezdirmek için
*1 adet küçük soğan ince dilimlenmiş
* 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze kök zencefil
* 175 g pişmiş uzun taneli beyaz pirinç
* 4 adet domates soyulmuş ve çok ince doğranmış
* 4 adet yağda güneşte kurutulmuş domates süzülmüş ve doğranmış
* 2 yemek kaşığı kıyılmış taze tarhun
* 2 taze tarhun dalı
* Tuz ve çekilmiş karabiber
* Yeşil salata yaprakları servis için
Alabalık Dolması Nasıl Pişirilir?
1- Fırını önceden 190°Cye ayarlayın. Alabalık fileto halinde değilse keskin bir bıçakla filetosunu yapın. Oyuklarda kalabilecek kılçıkları cımbızla alın.
2- Kuruyemişleri sığ bir fırın kabına veya tencereye alıp ara sıra sallayarak koyu altın sarısı bir renk alana kadar 3-4 dakika fırınlayın. Kuruyemişleri gelişigüzel doğrayın.
3- Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanı yumuşayana ve yarı saydam bir görünüm alana kadar 3-4 dk pişirin.
Rendelenmiş zencefili ilave edip 1 dk daha pişirdikten sonra bir kaseye alın.
4- Pirinç doğranmış domatesler kurutulmuş domatesler kavrulmuş kuruyemişler ve tarhunu soğan karışımına ilave edip tuz biber serpin.
5- Alabalığı geniş yağlı folyo parçalarının üzerine yerleştirip boşluklarını iç malzemesiyle doldurun. Bir tarhun dalı ekleyip üzerinde zeytinyağı veya güneşte kurutulmuş domatesin yağını gezdirin.
6- Folyoyu her alabalığı kapatacak şekilde kıvırın ve bohçaları geniş bir rosto tenceresine alın. 20 dakika boyunca veya balık yumuşayana kadar fırınlayın. Balığı kalın dilimler halinde kesip salata yapraklarıyla servis edin
Afiyet olsun
Alabalık Dolması Malzemeleri:
* 2 adet taze alabalık her biri yaklaşık 500 g
* 75 g karışık tuzsuz badem çamfıstığı veya fındık
* 15 yemek kaşığı zeytinyağı biraz da üzerinde gezdirmek için
*1 adet küçük soğan ince dilimlenmiş
* 2 tatlı kaşığı rendelenmiş taze kök zencefil
* 175 g pişmiş uzun taneli beyaz pirinç
* 4 adet domates soyulmuş ve çok ince doğranmış
* 4 adet yağda güneşte kurutulmuş domates süzülmüş ve doğranmış
* 2 yemek kaşığı kıyılmış taze tarhun
* 2 taze tarhun dalı
* Tuz ve çekilmiş karabiber
* Yeşil salata yaprakları servis için
Alabalık Dolması Nasıl Pişirilir?
1- Fırını önceden 190°Cye ayarlayın. Alabalık fileto halinde değilse keskin bir bıçakla filetosunu yapın. Oyuklarda kalabilecek kılçıkları cımbızla alın.
2- Kuruyemişleri sığ bir fırın kabına veya tencereye alıp ara sıra sallayarak koyu altın sarısı bir renk alana kadar 3-4 dakika fırınlayın. Kuruyemişleri gelişigüzel doğrayın.
3- Zeytinyağını bir tavada kızdırıp soğanı yumuşayana ve yarı saydam bir görünüm alana kadar 3-4 dk pişirin.
Rendelenmiş zencefili ilave edip 1 dk daha pişirdikten sonra bir kaseye alın.
4- Pirinç doğranmış domatesler kurutulmuş domatesler kavrulmuş kuruyemişler ve tarhunu soğan karışımına ilave edip tuz biber serpin.
5- Alabalığı geniş yağlı folyo parçalarının üzerine yerleştirip boşluklarını iç malzemesiyle doldurun. Bir tarhun dalı ekleyip üzerinde zeytinyağı veya güneşte kurutulmuş domatesin yağını gezdirin.
6- Folyoyu her alabalığı kapatacak şekilde kıvırın ve bohçaları geniş bir rosto tenceresine alın. 20 dakika boyunca veya balık yumuşayana kadar fırınlayın. Balığı kalın dilimler halinde kesip salata yapraklarıyla servis edin
Afiyet olsun