- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94

Malzemeler
100 gr tereyağı
Yarım çay bardağı mısır özü yağı ya da ayçiçek yağı
1 çay bardağı süt
2 yumurta
1 su bardağı esmer şeker
2 su bardağı tam buğday unu
2 tane küp küp kesilmiş elma
5 -6 adet kuru kayısı
3 -4 adet kuru incir
1 çay bardağı kuru üzüm
1 tatlı kaşığı tarçın
1 avuç kırılmış ceviz
1 avuç fındık
2 yemek kaşığı karamel şurubu ( opsiyonel )
1 çorba kaşığı kakao
1 çay kaşığı zencefil
1 paket vanilya
1 paket kabartma tozu
Yapılısı:
- 2 yumurtayla esmer şekeri mikserle iyice birbirine yedirene kadar çırpıyoruz
1 bardak sütü de ekleyip karıştırmaya devam ediyoruz
- Bu arada tereyağını eritip
ılındıktan sonra içine döküp sıvı yağımızı da ilave edip çırpıyoruz
- Vanilya ve unu da ekleyip düşük hıza geçerek çırpmaya devam ediyoruz
- Kabartma tozunuda ekleyip son kez mikserle karıştırıyoruz
- Ben karamel şurubu ekledim ama şartta değil çok
kakaoyu ekliyoruz onun ardından
- Sırada tarçın ve zencefil var
onların ardından kesilmiş kuru incir
kuru kayısı
sıcak suda 5 dk beklettiğimiz kuru üzümleri ve küp küp kesilmiş elmaları da atıp kaşıkla karıştırıyoruz
fındık ve cevizleri de atıp karıştırmaya artık bir son veriyoruz.
- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kekin üzerini alüminyum folyo ile örterek yarım saat pişirin
folyoyu yarım saat sonra çıkarıp 10 15 dk daha pişirmeye devam edin.
- E afiyet olsun ne diyelim..
Alıntı
- 2 yumurtayla esmer şekeri mikserle iyice birbirine yedirene kadar çırpıyoruz

- Bu arada tereyağını eritip

- Vanilya ve unu da ekleyip düşük hıza geçerek çırpmaya devam ediyoruz
- Kabartma tozunuda ekleyip son kez mikserle karıştırıyoruz
- Ben karamel şurubu ekledim ama şartta değil çok

- Sırada tarçın ve zencefil var




- Önceden 180 derece ısıtılmış fırında kekin üzerini alüminyum folyo ile örterek yarım saat pişirin

- E afiyet olsun ne diyelim..
Alıntı