- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79

Malzemeler :
4 adet yumurta
Bir buçuk su bardağı tozşeker
1 su bardagı fındık yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağindan bir parmak fazla un
1 su bardagi findik
1 su bardagı fındık yağı
1 su bardağı süt
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
3 su bardağindan bir parmak fazla un
1 su bardagi findik
Üzeri için:
Yarım paket vanilyali puding
Yarım paket kakolu puding
Yarım paket kakolu puding
TARİFİ:
Önce yumurtaları ve tozşekeri çırpıp, üzerine fındık yağını ekleyin. Birkaç dakika daha çırpıp, süt, un, kabartma tozu, vanilya ve fındığı ilave edin. Tekrar çırpın. 22 cm çapında bir kalıbı yağlayıp, karışımı boşaltın. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri pembelesene kadar pişirin. Vanilyali pudingi ve kakaolu pudingi üzerindeki tarife göre ayrı ayrı hazırlayın. Pandispanyayi enlemesine ikiye kesin. Pudinglerin yarısını iki katın arasına, kalanını da üzerine gezdirin. Soğuyunca, dilimleyerek servis yapın.
Asçinin notu: Kekin pişip pişmedigini kontrol etmek için, bir biçagin ucunu keke hafifçe sokun. Eger biçağın ucuna hamur bulaşıyorsa pişmemiş demektir. Bıçak kuru ise, keki fırından alabilirsiniz.