OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
1 su bardağı süt
1 paket kuru maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Biraz ılık su
Aldığı kadar un
ÜST HARÇ MALZEMELERİ
Kıyma
Maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Biraz sıvı yağ
Tuz
NASIL YAPILIR?
Hamuru yoğuralım ve yarım saat kadar beklemeye bırakalım. Bu sırada kıymanın içine soğanlarımızı ve maydanozları ufak parçalar olarak doğrayalım. Sıvıyağ, tuz ve salçayı da ekleyip yoğuralım.
Daha sonra hamuru açalım ve ağzı büyük bir bardak yardımı ile keselim. Kestiğimiz hamurların üzerine harcımızı yayıyoruz. Bu işlemden sonra 200 derecelik fırında pişirelim. Fındık lahmacun tarifi hazır, afiyet olsun.
1 paket kuru maya
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 tatlı kaşığı şeker
2 tatlı kaşığı tuz
Biraz ılık su
Aldığı kadar un
ÜST HARÇ MALZEMELERİ
Kıyma
Maydanoz
2 yemek kaşığı biber salçası
1 adet soğan
Biraz sıvı yağ
Tuz
NASIL YAPILIR?
Hamuru yoğuralım ve yarım saat kadar beklemeye bırakalım. Bu sırada kıymanın içine soğanlarımızı ve maydanozları ufak parçalar olarak doğrayalım. Sıvıyağ, tuz ve salçayı da ekleyip yoğuralım.
Daha sonra hamuru açalım ve ağzı büyük bir bardak yardımı ile keselim. Kestiğimiz hamurların üzerine harcımızı yayıyoruz. Bu işlemden sonra 200 derecelik fırında pişirelim. Fındık lahmacun tarifi hazır, afiyet olsun.