Sinema ve televizyon alanında film yapımı, yönetimi ve projelendirilmesi alanında eğitim alan Film Tasarımı bölümü mezunları, İletişim Fakültesi ve Güzel Sanatlar Fakültesi alanlarından ortak dersler alarak çok yönlü bir mesleğe sahiptirler.
Film Tasarımı bölümünden mezun olan kişiler Türkiye'de ve yurt dışında daha çok özel şirketleri tercih ederler. Sinema ve televizyon sektörünün özel olarak işletilmesi bu alanda büyük bir rekabetin oluşmasına neden olur. Dolayısıyla bölüm mezunlarının kişisel gelişimleri mesleki açıdan ilerlemeleri için çok önemlidir. Bölüm mezunlarının çalışma alanları içerisinde ajanslar, yapım şirketleri ve film setleri bulunur. Film ajanslarında animasyon sistemi başta olmak üzere kurgu, montaj, ses ve diğer işlemlerde görev alan Film Tasarımı bölümü mezunları, birçok unvanda bulunabilir.
Film Tasarımı bölümünden mezun olan kişiler, yapım asistanı, yönetmen asistanı, görüntü yönetmenliği veya asistanlığı gibi unvanlara sahip olabilir. Dizi ve film setlerinin veya stüdyolarının düzenlendiği alanlarda her türlü koordinasyonu ve ortaya konulacak olan eserin yapımını üstlenen bölüm mezunları, yönetmen ile birlikte hareket eder.
Bölüm mezunları, öğrencilik dönemlerinde çeşitli setlerde veya stüdyolarda staj yapma imkanına sahiptir. Bu sayede sektör hakkında bilgi sahibi olurlar. Bölümden mezun olan kişiler kendi yapım şirketlerini de kurabilir. Bu sayede yurt içinde veya yurt dışında çeşitli projelerde bulunmaları söz konusu olabilir. Film Tasarımı bölümü aynı zamanda grafik ve montaj bilgisi de istediği için çizgi film veya animasyon filmlerinde de mezunların çalıştığı bilinir.
Film Tasarımı bölümü mezunları İletişim ve Güzel Sanatlar bölümleri içerisinde çeşitli alanlarda yan dal, ana dal, yüksek lisans veya doktora eğitimleri alabilir. Böylece yönetmenlik, senaristlik, ses yönetmenliği gibi alanlarda uzmanlaşmaları mümkündür. Ayrıca üniversitelerin akademik kadrolarında Film Tasarımı bölümü veya ilgili diğer bölümlerde öğretim elemanı alarak görev almaları da mümkündür. Bu görevde bulunabilmek için yabancı dil ve diğer sınav puanlarının yeterli olması gerekir.