Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fener balığı salatası

RaDaR

MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    29 Eki 2012
  • Mesajlar
    113
  • MFC Puanı
    8
Dünyanın En İyi En Yeni Oteli seçilen Angel's Peninsula'nın şef aşçısı Mehmet Soykan'dan muhteşem yemek tarifleri sofranıza geliyor.
MALZEMELER: Roka 1/4 bağ  Yeşil lollo rosso 2 yaprak  Yeşil pollo rosso 2 yaprak  Zeytinyağı 1 kahve fincanı  Limon 1/2  Tuz 1/2 çay kaşığı  Beyaz toz biber 1/2 çay kaşığı  Ada çayı 2 dal  Sarımsak püresi 1/2 diş  Taze soğan 1  Domates sosu 1 yemek kaşığı

YAPILIŞI: Yeşillikleri yıkayıp havlu peçeteyle kurulayınız, bir salata karıştırma kabına aktarınız. Taze soğanı doğrayıp yeşilliklerin içine ilave ediniz. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, tuz ve biber ilave ederek tatlandırınız. Fener balığını bir kaba alarak zeytinyağı, ince doğranmış ada çayı, tuz ve biber ekledikten sonra, varsa buharlı bir fırında takriben 12 dakika haşlayınız. Salatayla birlikte servis yapınız. Domates sosunu balığın üzerine gezdirerek salatanızı tamamlayınız.

Haşlanmış yumurta & taze kuşkonmaz ızgara

MALZEMELER: Yumurta 1  Taze kuşkonmaz 10  Deniz tuzu 2 çay kaşığı  Karabiber 2 çay kaşığı  Zeytinyağı 1 kahve fincanı  Bahçe domatesi 1/4 dilim  Taze nane 1 dal  Üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı  Limon Yarım  Taze kekik 1 dal

YAPILIŞI: Kuşkonmazları soyacak yardımıyla soyup, tenceredeki kaynar suya atarak haşlayınız. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kuşkonmazların çok haşlanmaması ve rengini kaybetmemesi. Bunun için, kuşkonmazları en fazla 7-8 dakika kadar haşlayıp, süzdükten hemen sonra buzlu suya çıkarmanız gerekiyor. Bir küçük tencerede suyu kaynatınız. İçine limon suyu, sirke ve tuz ilave ettikten sonra yumurtayı suya kırınız. (Aynı çılbır yapar gibi hazırlıyoruz.)

Yumurtanın dağılmamasına ve çok pişmemesine özen gösteriniz, takriben 3 dakika yeterlidir. Ancak 3 dakikada yumurtanız koşullar gereği çok yumuşak kaldıysa bir müddet daha pişsin. İşlem tamamlandığında direkt buzlu suya çıkarınız. Dörde böldüğünüz domatese taze kekik yaprağı, zeytinyağı, deniz tuzu ve karabiber serpiniz. 200 derecelik fırında 5 dakika kadar fırınlayınız. Haşladığınız kuşkonmazları ızgara yapıp daha sonra zeytinyağı, tuz, biber, sarımsak püresiyle tatlandırıp servis tabağına alınız, isterseniz çok az miktarda nar ekşisi de kuşkonmazlara muhteşem bir lezzet katacaktır. Deniz tuzu, karabiber ve zeytinyağıyla son dokunuşları yaptığınız tabağınızı servis ediniz.
 
Üst Alt