Dünyanın En İyi En Yeni Oteli seçilen Angel's Peninsula'nın şef aşçısı Mehmet Soykan'dan muhteşem yemek tarifleri sofranıza geliyor.
MALZEMELER: Roka 1/4 bağ Yeşil lollo rosso 2 yaprak Yeşil pollo rosso 2 yaprak Zeytinyağı 1 kahve fincanı Limon 1/2 Tuz 1/2 çay kaşığı Beyaz toz biber 1/2 çay kaşığı Ada çayı 2 dal Sarımsak püresi 1/2 diş Taze soğan 1 Domates sosu 1 yemek kaşığı
YAPILIŞI: Yeşillikleri yıkayıp havlu peçeteyle kurulayınız, bir salata karıştırma kabına aktarınız. Taze soğanı doğrayıp yeşilliklerin içine ilave ediniz. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, tuz ve biber ilave ederek tatlandırınız. Fener balığını bir kaba alarak zeytinyağı, ince doğranmış ada çayı, tuz ve biber ekledikten sonra, varsa buharlı bir fırında takriben 12 dakika haşlayınız. Salatayla birlikte servis yapınız. Domates sosunu balığın üzerine gezdirerek salatanızı tamamlayınız.
Haşlanmış yumurta & taze kuşkonmaz ızgara
MALZEMELER: Yumurta 1 Taze kuşkonmaz 10 Deniz tuzu 2 çay kaşığı Karabiber 2 çay kaşığı Zeytinyağı 1 kahve fincanı Bahçe domatesi 1/4 dilim Taze nane 1 dal Üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı Limon Yarım Taze kekik 1 dal
YAPILIŞI: Kuşkonmazları soyacak yardımıyla soyup, tenceredeki kaynar suya atarak haşlayınız. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kuşkonmazların çok haşlanmaması ve rengini kaybetmemesi. Bunun için, kuşkonmazları en fazla 7-8 dakika kadar haşlayıp, süzdükten hemen sonra buzlu suya çıkarmanız gerekiyor. Bir küçük tencerede suyu kaynatınız. İçine limon suyu, sirke ve tuz ilave ettikten sonra yumurtayı suya kırınız. (Aynı çılbır yapar gibi hazırlıyoruz.)
Yumurtanın dağılmamasına ve çok pişmemesine özen gösteriniz, takriben 3 dakika yeterlidir. Ancak 3 dakikada yumurtanız koşullar gereği çok yumuşak kaldıysa bir müddet daha pişsin. İşlem tamamlandığında direkt buzlu suya çıkarınız. Dörde böldüğünüz domatese taze kekik yaprağı, zeytinyağı, deniz tuzu ve karabiber serpiniz. 200 derecelik fırında 5 dakika kadar fırınlayınız. Haşladığınız kuşkonmazları ızgara yapıp daha sonra zeytinyağı, tuz, biber, sarımsak püresiyle tatlandırıp servis tabağına alınız, isterseniz çok az miktarda nar ekşisi de kuşkonmazlara muhteşem bir lezzet katacaktır. Deniz tuzu, karabiber ve zeytinyağıyla son dokunuşları yaptığınız tabağınızı servis ediniz.
MALZEMELER: Roka 1/4 bağ Yeşil lollo rosso 2 yaprak Yeşil pollo rosso 2 yaprak Zeytinyağı 1 kahve fincanı Limon 1/2 Tuz 1/2 çay kaşığı Beyaz toz biber 1/2 çay kaşığı Ada çayı 2 dal Sarımsak püresi 1/2 diş Taze soğan 1 Domates sosu 1 yemek kaşığı
YAPILIŞI: Yeşillikleri yıkayıp havlu peçeteyle kurulayınız, bir salata karıştırma kabına aktarınız. Taze soğanı doğrayıp yeşilliklerin içine ilave ediniz. Zeytinyağı ve limon suyunu karıştırıp, tuz ve biber ilave ederek tatlandırınız. Fener balığını bir kaba alarak zeytinyağı, ince doğranmış ada çayı, tuz ve biber ekledikten sonra, varsa buharlı bir fırında takriben 12 dakika haşlayınız. Salatayla birlikte servis yapınız. Domates sosunu balığın üzerine gezdirerek salatanızı tamamlayınız.
Haşlanmış yumurta & taze kuşkonmaz ızgara
MALZEMELER: Yumurta 1 Taze kuşkonmaz 10 Deniz tuzu 2 çay kaşığı Karabiber 2 çay kaşığı Zeytinyağı 1 kahve fincanı Bahçe domatesi 1/4 dilim Taze nane 1 dal Üzüm sirkesi 1 yemek kaşığı Limon Yarım Taze kekik 1 dal
YAPILIŞI: Kuşkonmazları soyacak yardımıyla soyup, tenceredeki kaynar suya atarak haşlayınız. Burada dikkat etmeniz gereken en önemli nokta kuşkonmazların çok haşlanmaması ve rengini kaybetmemesi. Bunun için, kuşkonmazları en fazla 7-8 dakika kadar haşlayıp, süzdükten hemen sonra buzlu suya çıkarmanız gerekiyor. Bir küçük tencerede suyu kaynatınız. İçine limon suyu, sirke ve tuz ilave ettikten sonra yumurtayı suya kırınız. (Aynı çılbır yapar gibi hazırlıyoruz.)
Yumurtanın dağılmamasına ve çok pişmemesine özen gösteriniz, takriben 3 dakika yeterlidir. Ancak 3 dakikada yumurtanız koşullar gereği çok yumuşak kaldıysa bir müddet daha pişsin. İşlem tamamlandığında direkt buzlu suya çıkarınız. Dörde böldüğünüz domatese taze kekik yaprağı, zeytinyağı, deniz tuzu ve karabiber serpiniz. 200 derecelik fırında 5 dakika kadar fırınlayınız. Haşladığınız kuşkonmazları ızgara yapıp daha sonra zeytinyağı, tuz, biber, sarımsak püresiyle tatlandırıp servis tabağına alınız, isterseniz çok az miktarda nar ekşisi de kuşkonmazlara muhteşem bir lezzet katacaktır. Deniz tuzu, karabiber ve zeytinyağıyla son dokunuşları yaptığınız tabağınızı servis ediniz.