Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Fellah Köftesi

Asrevya

Özgürlük=Öze B/akış
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    354

Malzemeler

1 su bardağı ince köftelik bulgur
yarım su bardağı irmik
yarım su bardağı un
tuz pul biber kimyon
karabiber
limon tuzu (istenirse)
maydanoz

Sos İçin

3 tane domates
1çay bardağı zeytin yağı
3 diş sarımsak
salça
tuz,nar ekşisi
kimyon ve karabiber

fellah-koftesi.jpg

Yapılışı

Köfte için, bulgur ve irmiği karıştırıp,baharatlar ve tuz eşliğinde 1 su bardağı sıcak su ile yoğurun.İyice yoğurduktan sonra unu ilave edin. Yarım su bardağı soğuk su ekleyin ve tekrardan yoğurun bulgurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve ortasına parmağınızı bastırın.

Tüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra,tencerede suyu kaynatın.Su kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atın.

(İçine 1 tatlı kaşığı kadar da limon tuzu eklerseniz köftelerin dağılmasını engellersiniz.)

Tenceredeki kaynamış suya köfteleri atın ve köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca süzgeç kaşıkla alıp, servis tabağına koyun.

Sos için:

Domatesleri rendeleyin. İçine salçaları, baharatları, nar ekşisini, dövülmüş sarımsakları ve yağı ilave ederek pişirin.

Sos, suyunu çekip ağırlaşınca, pişmiş köftelerin üzerine ekleyin, iyice karıştırın.Üstüne küçük doğranmış maydanozla servis yapın.

IMG_0020.JPG

Oktay Usta

Melek11

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
acıktım öyle güzel gözüktüki fellah köftesi işlerim çoktu zamanda bulamadım yemek yemeye

Melek11

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
ah canım çok sağol mutfakta hamaratımdır dışarı yemek yapıyorum ben zaten yorgun olduğumdan yemek yemeye fırsatım olmuyo

Melek11

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
gül içinde teşekkür ederim çok :gulucuk3::gulucuk3:

Asrevya

Özgürlük=Öze B/akış
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    354
:smile:Afiyet olsun Melek

Üst Alt