-
- Üyelik Tarihi
- 14 Ocak 2014
-
- Mesajlar
- 1,409
-
- MFC Puanı
- 354
Malzemeler
1 su bardağı ince köftelik bulgur
yarım su bardağı irmik
yarım su bardağı un
tuz pul biber kimyon
karabiber
limon tuzu (istenirse)
maydanoz
Sos İçin
3 tane domates
1çay bardağı zeytin yağı
3 diş sarımsak
salça
tuz,nar ekşisi
kimyon ve karabiber
Yapılışı
Köfte için, bulgur ve irmiği karıştırıp,baharatlar ve tuz eşliğinde 1 su bardağı sıcak su ile yoğurun.İyice yoğurduktan sonra unu ilave edin. Yarım su bardağı soğuk su ekleyin ve tekrardan yoğurun bulgurdan fındık büyüklüğünde yuvarlaklar yapın ve ortasına parmağınızı bastırın.
Tüm malzemeyi bu şekilde bitirdikten sonra,tencerede suyu kaynatın.Su kaynayınca 1 tatlı kaşığı tuz atın.
(İçine 1 tatlı kaşığı kadar da limon tuzu eklerseniz köftelerin dağılmasını engellersiniz.)
Tenceredeki kaynamış suya köfteleri atın ve köfteler suyun yüzüne çıkmaya başlayınca süzgeç kaşıkla alıp, servis tabağına koyun.
Sos için:
Domatesleri rendeleyin. İçine salçaları, baharatları, nar ekşisini, dövülmüş sarımsakları ve yağı ilave ederek pişirin.
Sos, suyunu çekip ağırlaşınca, pişmiş köftelerin üzerine ekleyin, iyice karıştırın.Üstüne küçük doğranmış maydanozla servis yapın.
Oktay Usta