Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Faturasız ‘cep’lere vergi iadesi başlıyor

Sezen

Ne Diyosak O....
Emektar Üye
  • MFC Puanı
    29,008
Faturasız cep telefonu abonelerinden alınan yüzde 25 oranındaki Özel İletişim Vergisi’nde her ay internet için iade uygulaması olacak.
Maliye Bakanlığı, faturasız cep telefonu abonelerinden alınan yüzde 25 oranındaki Özel İletişim Vergisi’nde (ÖİV) artık her ay, internet için iade uygulaması yapacak. Konuyla ilgili tebliğ Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, konuşma, kısa mesaj ve internetin birlikte yer aldığı faturasız cep telefonu paketleri için yüzde 25 verginin peşin alınmasına devam
edilecek. 1 aylık süre sonunda pakette internet kullanımına karşılık gelen kısım için yüzde 20 oranında vergi iadesi yapılacak.
NAKİT DE ALINABİLECEK

Örneğin 30 liralık faturasız cep telefonu paketinde KDV dahil 10 liralık kısım internet için kullanıldıysa, Özel İletişim Vergisi’nde 1.5 lira dolayında iade söz konusu olacak. İsteyen abone nakit iade alacak, isteyen abone ise nakit almayıp bir sonraki ayın faturasız paket ödemesinde tutarı mahsup ettirecek.

AlcatrazZ

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    636

Bizim suçumuz ne acaba :y

ben yazacaktım :y
hayırdır zengin miyiz ya da kendimizi burjuvazi mi hissetmemiz lazımmış ?
farklı bir vergi düzeyine mi giriyormuşuz biz ? :y
yıllardır hakkımı helal etmedim, etmemeye devam ediyorum...
bi gün bunun acısı çıkacak ama... inanıyorum...

Min

Üyeliği durduruldu!
Üyeliği durduruldu!
  • MFC Puanı
    771
1vBVAp.png

lan onlardan kısıp bizemi ekliyolar anlamıyom yeminlen

ArtemiS

Onursal Üye
  • MFC Puanı
    1,019

Sen yine iyi ödüyorsun 150-200 arası ödüyorum her ay reva mı?
Haaa napıyosun diye sor hiç birşey.Ama ödüyormuyum ödüyorum :y

Kolibandı

"Başka Şubemiz Yoktur"
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    2,573
Kayıp kaçak bedeli diye birşey ödüyoruz hatırlatayım istedim.
Bunu cok görmeyin.

AlcatrazZ

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    636
bütün haksız kazançların ceremesi bi gün çıkar ama...
o zaman sokaklara dökülmesinler "vayy oram yandı vayy buram tutuştu" diye saygıdeğer (!) devlet görevlilerimiz..

Üst Alt