??.??.1960
İstanbul
İş adamı
Mehmet Fatih Saraç, 1960 yılında İstanbulda doğmuştur. Mekke Üniversitesinden mezun olmuştur.
Biyografi
recep-tayyip-erdogan
turgay-ciner
yasin-el-kadi
Mehmet Fatih Saraç, İslami çevrelerde etkili bir isim olan Emin Hocanın oğludur. Mehmet Fatih Saraç, Bim A.Ş.,Yeni Mağazacılık A.Ş. (A101), Ak Gıda A.Ş. kurucu ortağıdır ve eski Yönetim Kurulu Üyesidir.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın eski danışmanı Cüneyt Zapsu ile BİMde de eski ortak olan Mehmet Fatih Saraçın, Turgay Cinerle iş ortaklığı UCZ Mağazacılık Ticaret A.Ş. ile başladı.
Mehmet Fatih Saraç, 10 Nisan 2012de kurulan UCZ Mağazacılık A.Ş./ Dogal Gıda Ürünleri A.Ş. ve Mes Yatırım Danışmanlık Yönetim Kurulu Başkanıdır.
Mehmet Fatih Saraç, Park Holding ve Habertürkün sahibi Turgay Ciner ile birlikte Kasımpaşaspor Faaliyetleri A.Ş. yönetim kurulunda görev yapıyor.
Mehmet Fatih Saraçın ismi Ciner Medya Grubunu kontrol eden Ciner Yayın Holdingin de başına 21 Aralık 2012de getirilmesiyle duyuldu.
Mehmet Fatih Saraç, Birleşmiş Milletlerin El Kaide ile bağlantılardan dolayı malvarlıklarını dondurduğu, hala ABDnin terör listesinde bulunan Arap işadamı Yasin El Kadının eski ortaklarındandır.