-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
Fasulye Salamurası
Malzemeler (2 kg. lık kavanoz için)
Malzemeler (2 kg. lık kavanoz için)
- 1200 gr. fasulye
- 6 yemek kaşığı kaya tuzu (Deniz tuzu da olur)
- Su
- Fasulyeleri ayıklayıp, bir kaç su yıkayın. Kavanoza sıkıca yerleştirin.
- Üzerine çıkacak kadar su koyun ve suyu derin bir kaba dökün. (bunu su miktarını kesin olarak ayarlamak için yapıyoruz)
- Suyun içine tuzu atın ve eriyene kadar karıştırın.
- Tuzlu suyu fasulyelerin üzerine dökün.
- Ağzına temiz bir buzdolabı poşeti yerleştirip kapağını sıkıca kapatın.
- Yaklaşık 20 gün sonra salamurayı kullanabilirsiniz.
- Fasulyeleri kullanmadan en az 4-5 saat önce normal suya koyup tuzunu giderin.
- Afiyet şifa olsun. Allah celle celalehu sağlıkla, ağız tadıyla yemeyi nasip eylesin.
Fasulye salamurası daha çok Karadeniz yöresinde yapılan bir salamura çeşididir. Fazla tuzundan arındırıldıktan sonra, bol soğanlı, salçalı kavrulabilir. Yine soğanla kavrulup yumurta kırılıp tüketilebilir. Yoğurtlanabilir.Veya tıpkı taze fasulyeyle yapıldığı gibi yemeği yapılabilir.