Malzemeleri
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım kahve fincanı pirinç (Türk kahvesi fincanı)
Yarım kahve fincanı bulgur (Türk kahvesi fincanı)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
3 – 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber ya da pul biber
Nane
Hazırlanışı
Soğan yemeklik doğranır. Soğan, mercimek, pirinç ve bulgur 5 su bardağı su ile birlikte tencereye alınır. Ve haşlanıncaya kadar kaynatılır. Haşlandıktan sonra blendırdan geçirilir. Suyunu çorbanın kıvamına göre ayarlayınız. Eğer çok koyu ise blendırdan geçirdikten sonra kaynamış su ilave edebilirsiniz.
Ayrı bir yerde tereyağı eritilir. Üzerine sıvı yağ eklenir. Tereyağı biraz kızınca salça ve tüm baharatlar eklenir. Tuzunu ister burada ekleyin ister direk olarak çorbaya koyun tercih sizin. Sosumuz iyice karıştırılır. Ve kaynamakta olan çorbaya karıştırılarak eklenir. Karıştırılarak 5-6 dakika daha kaynatılır. Ve altı kapatılır. 10-15 dakika dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapılır.
Yarım su bardağı kırmızı mercimek
Yarım kahve fincanı pirinç (Türk kahvesi fincanı)
Yarım kahve fincanı bulgur (Türk kahvesi fincanı)
1 adet soğan
2 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı
3 – 4 yemek kaşığı sıvı yağ
Tuz
Karabiber
Kırmızı toz biber ya da pul biber
Nane
Hazırlanışı
Soğan yemeklik doğranır. Soğan, mercimek, pirinç ve bulgur 5 su bardağı su ile birlikte tencereye alınır. Ve haşlanıncaya kadar kaynatılır. Haşlandıktan sonra blendırdan geçirilir. Suyunu çorbanın kıvamına göre ayarlayınız. Eğer çok koyu ise blendırdan geçirdikten sonra kaynamış su ilave edebilirsiniz.
Ayrı bir yerde tereyağı eritilir. Üzerine sıvı yağ eklenir. Tereyağı biraz kızınca salça ve tüm baharatlar eklenir. Tuzunu ister burada ekleyin ister direk olarak çorbaya koyun tercih sizin. Sosumuz iyice karıştırılır. Ve kaynamakta olan çorbaya karıştırılarak eklenir. Karıştırılarak 5-6 dakika daha kaynatılır. Ve altı kapatılır. 10-15 dakika dinlendikten sonra sıcak olarak servis yapılır.