Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Evlilik öncesi cinsel ilişki

Sosyete

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    78
Mantık şu; ten uyumunun sağlanmasıdır.
Ne kadar doğru olabili ki bu durum. Zaten görücü usulu evlenmiyorsunuz bi yatak odası merakı olsun olmaz mı?
Evliliğin kutsallığı, heyecanı bu değil mi zaten?
Yoksa tanıdığın, sevdiğin, inandığın, güvendiğin ve çıkarken tüm ileri gitmeyen ilişkiyi yaşadığın bir insanla evlendikten sonra ne özelin olacak.

Ya evlenmezsen?
Ya düğün de ölürse eşin/kocan , nasıl risktir bu.

Bekaret tartışması değil asıl olan, duygu tartışması.

İlk heyecanın ikinci heyecanda yaşabilir misin?

-Dini sorgulamayı yapmıyorum bile.

Barbie

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    53
Mantık şu; ten uyumunun sağlanmasıdır.
Ne kadar doğru olabili ki bu durum. Zaten görücü usulu evlenmiyorsunuz bi yatak odası merakı olsun olmaz mı?
Evliliğin kutsallığı, heyecanı bu değil mi zaten?
Yoksa tanıdığın, sevdiğin, inandığın, güvendiğin ve çıkarken tüm ileri gitmeyen ilişkiyi yaşadığın bir insanla evlendikten sonra ne özelin olacak.

Ya evlenmezsen?
Ya düğün de ölürse eşin/kocan , nasıl risktir bu.

Bekaret tartışması değil asıl olan, duygu tartışması.

İlk heyecanın ikinci heyecanda yaşabilir misin?

-Dini sorgulamayı yapmıyorum bile.

Dinen Zaten Mantığa Aykırıda Arkadaşa Ben tamamen Katılıyorum. ilk Heyecan konusunda ;)

Rottenlifes

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Olaya şöyle bakarsak... özellikle şu devirde kimse kimsenin ilk ve son aşkı olmuyor... Sen veya karşındaki kişi her sevgilisiyle bir şeyler yaşarsa... Evleneceği insanın ruhuna ihanettir... bu erkek olsun kadın olsa fark etmez...

DjCeNk

ι вєℓιєνє ι cαη ƒℓу
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    1
Kimse bir iliskiye bitecek diye baslamaz...
Erkek olsun kadın olsun güvendiyse olur hata da diyemezsin. Sen bi yola cıkıyorsan o yolun yarısından geri donme mantıgı ile cıkmadıgın icin durum bazen sartlar (Romantik ortam Cekicilik Arzu ve istek ) Bu gibi faktorlere yenik dusup tamamen o kisiye ait oldugunu da düsüne biliyorsun...
Ve ozaman gelisen evlilik oncesi cinsel iliski bence gunah gibi tasınmamalı COK Seven ugruna can verebilecek bir bayanin tamamen erkegine ait olması kendisine saygısızlık mı bence degil. VE Dip not ben 2 gorusede saygılıyım Oncelik ruh hali insanin istemedigin yaptıran tek seydir... Etkenleri dusunerek yola cıkarsak Yeterince dusuncelerimi ifade ettigime inaniyorum...

JuLia

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    141
Bütün dinler zinanın haram olduğunda ittifak halindedirler. Hiçbir dinde helal kabul edilmemiştir. Bu yuzden dini tarafini sorgulamaya ihtiyac duymuyorum. Mantik cercevesinden bakarsak; toplumun değer yargıları ile ilgili bir baslik aslında. Medeniyetlik adi altinda gerceklestirilen bu eylem yitirilen bir masumiyetin simgesi olarak nitelendirilebilir. Cunku evlilik ait olma kavramindan varolan ve anlam bulan bi muessesedir. Bunun oncesi yada sonrasi olarak değerlendirmek fikirlerime aykiri. Sonuc olarak cinsellik bir ihtiyactir. İnsanlarin birbirini bu ihtiyac icin kullanmasi ise toplumu, kültürü ve beyinleri dejenere eden bir kavramdan öteye geçemez.

DeReN

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    10
Bana göre, evliliğin heycanı ve ayrıcalığını öne süren gerçeklerden biri. Ozaman kimse evlenmesin herkes biriyle aynı evde yaşasın herkes isteğini böyle bastırsın. peki ya evlenince? Fark ne olacak? İnsanın irade ve nefs'ini belli eden kavramlardan biri Allah en çokta bu yönde kendimizi sınamamız için irade vermiş. Saçma dile getirmekten açıklamaktan bile sıkılırken yaşamak öte dursun.

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • MFC Puanı
    79
Evliliğin sevgili hayatından farklı olmasını sağlayan tek olgudur sanırım .. ßunu legal hale getirmek yani ilişki boyutunu zina dan çıkartıp özgürce yaşayabilmek varken ne diye kendinide kar$ındakinide uçuruma sürüklersinki elbet yasanıcak ve payla$ılıcak tabiki her insan sevdiğine dokunmak ve sevdiğini hissetmek isteyecektir ama ßunun sınırını ßilmek gerekir dü$üncesindeyim..

Berthe

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    -9
Hemen dini olaya dahil etmiş zina demişsiniz, bence bu kadar derine inmeyin çünkü her an zina işliyoruz zaten. Evlilikte bence %70 cinsellik ön plandadır, gerisi saygısı, sevgisi vs vs.. O yüzden ten uyumu ve tatmin diye adlandırdığımız kavramlar bu anlamda çok önemlidir. Evlilik öncesi cinsel ilişki gayet normal. Çünkü boşanmalar oldukça arttı çoğu sebep ise görünürde olmayan cinsel sebepler.. Belki biraz boşanmayı önleyebilir diye düşünüyorum.

Sn3x

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Erkek; "İlk'i Olayım."
Kadın; "Son'u Olayım."

Evlilik öncesi ilişki Normal mi?
İstediğimiz kadar "Anormal" Diye bağıralım buna karar veren malesef duygular.

Heyecandan bahseden arkadaşlara da şunu söylüyorum
İnsanlar Sadece Bakire diye heyecan duymaz.
Malumunuzdur piyasada "Bakireyim" Diye gezip sadece bi bakireliği kalmış tonla insan var.
Erkek açısından neden konuşmuyoruz bunu?
Hakkaten O adamlar hala yaşıyor mu? :S

Dip not: En uzun yorum yaptığım konudan sapıklığımın boyutu anlaşılabilir umarım zvxçömvnöxmvnöçxcmçc.mvxcöçv

Oiacgbbh

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    0
Anketi ve cevaplari okuyan hala 1800 lü yillardayiz sanar. Adamlar uzayi kesfe cikmis, bizimkilerin derdi hala bel alti. Gerci biz uzaya ciksak bile, bu sefer uzay fantezilerinin vebalini sorgulariz.

!nFiRe

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    17
Hemen dini olaya dahil etmiş zina demişsiniz, bence bu kadar derine inmeyin çünkü her an zina işliyoruz zaten. Evlilikte bence %70 cinsellik ön plandadır, gerisi saygısı, sevgisi vs vs.. O yüzden ten uyumu ve tatmin diye adlandırdığımız kavramlar bu anlamda çok önemlidir. Evlilik öncesi cinsel ilişki gayet normal. Çünkü boşanmalar oldukça arttı çoğu sebep ise görünürde olmayan cinsel sebepler.. Belki biraz boşanmayı önleyebilir diye düşünüyorum.

ilk heyecan oldumu o gün son heyecan olur , evliliğe gerekte kalmaz .)

PoiSonGirL

MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    35
Cinsel iliski ulkemizde oyle bir gösteriliyor ki duyan dünyanın en günah seyi zanneder. insanlar sırf su baskıdan dolayı bu isi ya gizli yapıyor ya da evlenmeyi tercih ediyor. Sonuc ? Mutsuz ve anlasamayan insanlar. Bence evlilik öncesi olmasında bir absurdluk yok, kime n hem ? insan bilincli ve aklı olan bir varlık sonucta, birseyi n zaman isterse o zaman yapar.

Üst Alt