OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Evde pişmaniye yapımı;
Şeker ve su bir kap içerisinde şerbet haline gelene kadar 165 derecede pişirilir. Ardından tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. Soğumaya bırakılan şeker macun haline getirilir. Macundan halka yapılır. Başka yerde yağ ve unu pişirerek yapılan hamur tepsiye konur. Tekerlek halindeki macun hamur içine konarak tepsinin kenarına doğru çekilerek hamuru yemesi sağlanır. Şeker hamura doyana kadar bu işlem tekrarlanır.
Şeker ve su bir kap içerisinde şerbet haline gelene kadar 165 derecede pişirilir. Ardından tepsiye dökülerek soğumaya bırakılır. Soğumaya bırakılan şeker macun haline getirilir. Macundan halka yapılır. Başka yerde yağ ve unu pişirerek yapılan hamur tepsiye konur. Tekerlek halindeki macun hamur içine konarak tepsinin kenarına doğru çekilerek hamuru yemesi sağlanır. Şeker hamura doyana kadar bu işlem tekrarlanır.