Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Evde Papağan Yetiştirmek

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Papağanlar ülkemizde en yaygın yetiştirilen hayvan türleri arasındadır. Değişik birçok cinsi bulunan papağanların, bazı cinsleri kolay konuşabilmektedir. Çabuk konuşma özelliği ve zekâsı ile tanınan gri papağanlar, genellikle yavru olarak alınıp eğitilebilir. Konuşan papağan cinsleri, oldukça yüksek fiyattan alıcı bulmaktadır. Kafeste beslenen ve konuşmak için yoğun ilgi isteyen papağanlar, sevildiği ortamda muhteşem ev arkadaşı olabilmektedir. En kısa sürede konuşma yeteneği ile tanınan Afrika gri papağanıdır ve yavruyken alındığı takdirde altı ay gibi kısa bir süre içinde konuşmaya başlamaktadır.


8794_papagan_wallpaper-300x225.jpg

En Çok Beslenen Papağan Türleri

Konuşma özelliği sebebi ile en çok tercih edilen Afrika gri papağanı dışında, 300’e yakın papağan cinsi mevcuttur. Her bir cinsin renkleri ve özellikleri farklılık gösterir. Ülkemizde en çok görüntüsünden dolayı oldukça beğenilen; Şemsiye papağanı, Sülfür kakadu, Geveze lori, Sultan papağanı, Sarı, mavi, ara gibi papağan türleri beslenmektedir. Tüm bu cins papağanlar yoğun ilgi istemektedir, bu sebeple kafese koyup ilgi göstermeden beslemek isteyen kişilerin papağan beslemenin hiçbir anlamı yoktur.

Evde Papağanların Bakımı

Evde büyük bir kafesin içinde beslenen papağanlar, toprak, meyve ve yeşillikler ile hazırlanmış papağan yemi ile beslenmektedir. Yaşı ilerlemiş papağanlara aralıklı olarak meyve verilebilir. Yeni alınan yaşı küçük papağanların, soğuk havalarda oda sıcaklığında bakılması gerekir. Oldukça gürültü çıkaran bu hayvanlar, ev içinde veya kuşhanede bakılabilmektedir. Papağanlara ilgi göstermediğiniz zaman hayata çabuk küserler. Bu nedenle uzun bir süre konuşma yetilerini kaybederler. İyi bir papağana sahip olabilmek için öncelikle ona istenilen ilgiyi koşulsuz vermelisiniz. Papağanları yavru iken alıp eğitmek daha mantıklıdır. Bu konuda papağan size daha fazla alışacak ve sizin onu fazlasıyla sevdiğinize inanacaktır. Papağan sevgiyi gördüğü zaman sizi kendine arkadaş olarak benimseyecek. Tıpkı bir insan gibi zamanla konuşma tutkusu artacaktır. Bir hayvanı evcilleştirmenin en kaliteli yolu sizin sergilemiş olduğunuz tavırlardır. Eğer evde papağan beslemeye karar verdiyseniz bir papağanın bakımı biraz size pahallıya gelebilir. Yani bir papağanın değeri 1000 TL i bulurken en az 500 TL de masrafı olur. Çünkü onlar her şeyin en lezzetlisini yemek isterler. Zeki olmaları içinde bu harcamaları da gözden çıkartmanız gerekir. Evde papağan beslemek hem eğlenceli hem de yorucu bir durumdur. Fakat çoğu papağan sever bunun gönülden isteyerek yapmakta, papağanın bütün masraflarını tam olarak karşılamaktadırlar.
 
Üst Alt