Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

• Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Ev Yapımı Tam Buğday Ekmeği İle Sağlıklı Beslenin

dip

Varlığı büyük boşlukları dolduracak mahiyette bir
MFC Üyesi
  • MFC Puanı
    261
201990-728x410.jpg

Mis gibi katkısız tam buğday ekmeğini sizde evinizde yapabilirsiniz. Tarifi burada, buyrunuz...

6 Kişiliktir.

Malzeme Listesi

500 gr tam buğday unu
2 su bardağı ılık su
1 paket kuru maya
1/2 çay kaşığı tuz
göz kararı süt

Hazırlanışı
Adım 1

Un, tuz ve mayayı karıştırıp üzerine ılık suyu yavaş yavaş dökerek güzel bir hamur elde edin.
Adım 2

Bu hamurun üzerini hava almayacak şekilde örterek 30 dakika kabarmasını bekleyin.
Adım 3

Hamurunuz kabardıktan sonra ekmek kalıbınıza koyun yine üzerini örterek, fırını çalıştırmadan içinde 45 dakika kadar bekletin.
Adım 4

Yine kabaran hamurun üzerine fırça yardımıyla süt sürerek 200 derece ısınmış fanlı fırında 40-45 dakika kadar pişirin.
Püf Noktası
Fırından çıkınca dışı sert gibi gelebilir, üzerine temiz bir bezle örterek yumuşamasını sağlayabilirsiniz.

Üst Alt