2 adet şeftali
4-5 adet mürdüm eriği
2 adet armut
1 avuç kızılcık
1 avuç üzüm
Üzerine çıkacak kadar su
Şeker (ölçüsünü vermiyorum şekerli veya az şekerli oluşuna göre tadarak ayarlayabilirsiniz)
Meyveler irice doğranıp bir tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. İyice kaynayıp meyveler dağılmaya başladığında ocaktan alınır ve süzgeçten geçirilir.
Süzgeçten geçirdikten sonra tekrar tencereye alınıp ocağa konur. Şeker eklenir ve bir taşım kaynatılır.
Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun
4-5 adet mürdüm eriği
2 adet armut
1 avuç kızılcık
1 avuç üzüm
Üzerine çıkacak kadar su
Şeker (ölçüsünü vermiyorum şekerli veya az şekerli oluşuna göre tadarak ayarlayabilirsiniz)
Meyveler irice doğranıp bir tencereye alınır. Üzerine çıkacak kadar su eklenir ve kaynamaya bırakılır. İyice kaynayıp meyveler dağılmaya başladığında ocaktan alınır ve süzgeçten geçirilir.
Süzgeçten geçirdikten sonra tekrar tencereye alınıp ocağa konur. Şeker eklenir ve bir taşım kaynatılır.
Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra servis edilir. Afiyet olsun