

Malzemeler:
1.) 6 yemek kaşığı jelatin
2.) 1 buçuk su bardağı soğuk su
3.) 2 1/4 su bardağı kaynar su
4.) 6 su bardağı şeker ve + kaplaması için
5.) Aroması istenilen özler veya yağlar (aktarlardan bulunabilir)
6.) Gıda boyası
Hazırlanışı:
1. 20*20 ölçülerinde kaplarınızı yağ ile yağlayın ve kenara alın.
2. 6 ltlik bir tencerede soğuk suyun üzerine jelatini serpin ve kaynar suyu ekleyin, eriyinceye kadar karıştırın ve 5 dk bekleyin.
3. Şekeri ilave edin, sürekli karıştırarak 25 dk pişirin ve ateşten alın.
4. İstediğiniz miktarlarda ayırarak, renklendirin ve aromaları ekleyin.
5. Sıcak olarak yağladığınız kaplara dökün ve soğumaya bırakın.
6. Soğuduktan sonra kapların üzerini kapatın ve 4 saat buzdolabında bekletin.
7. Şeker serptiğiniz düz bir kaba jelibonları çıkarın ve her tarafını şeker ile kaplayın.

8. İstediğiniz şekilde kesin ve tekrar şeker ile kaplayın.
9. Dış kaplamanın kristalleşmesinin bozulmaması için 1-2 gün oda ısısında yağlı kağıt üzerinde bekletin.
10. 3 hafta boyunca kapalı bir kapta tazeliğini korur.