- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Ev Yapımı Çokomel Tarifi İçin Malzemeler
1 poşet krem şanti,
Yarım su bardağı süt,
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri,
1,5 su bardağı hindistan cevizi.
Tabanı İçin:
1 paket yulaflı bisküvi.
Üzeri İçin:
8 adet kare çikolata.
Renkli şeker.
Ev Yapımı Çokomel Yapılışı
Bir kaba toz krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar mikser ile çırpalım.
Koyulaşan krem şantinin içine pudra şekerini ve hindistan cevizini ilave edip kaşık ile iyice karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirelim.
Süre sonunda harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Harçtan toplam 8 adet yuvarlak top elde ettim.
Servis tabağına sekiz adet yulaflı bisküvi dizelim.
Hazırladığımız topları hafif yassılayarak bisküvilerin üzerine yapıştıralım.
Sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ya da erittiğimiz çikolatayı kaşık ile üzerine dökelim.
Ev Yapımı Çokomelimizin üzerini renkli şekerler ile süsleyelim.
Üzerindeki çikolata donduktan sonra servis yapabiliriz.
1 poşet krem şanti,
Yarım su bardağı süt,
1,5 yemek kaşığı pudra şekeri,
1,5 su bardağı hindistan cevizi.
Tabanı İçin:
1 paket yulaflı bisküvi.
Üzeri İçin:
8 adet kare çikolata.
Renkli şeker.
Ev Yapımı Çokomel Yapılışı
Bir kaba toz krem şantiyi ve sütü koyup koyulaşana kadar mikser ile çırpalım.
Koyulaşan krem şantinin içine pudra şekerini ve hindistan cevizini ilave edip kaşık ile iyice karıştıralım.
Hazırladığımız karışımı buzdolabında en az 1 saat kadar dinlendirelim.
Süre sonunda harçtan cevizden biraz daha büyük parçalar koparıp yuvarlayalım.
Harçtan toplam 8 adet yuvarlak top elde ettim.
Servis tabağına sekiz adet yulaflı bisküvi dizelim.
Hazırladığımız topları hafif yassılayarak bisküvilerin üzerine yapıştıralım.
Sonra benmari usulü erittiğimiz çikolataya batıralım ya da erittiğimiz çikolatayı kaşık ile üzerine dökelim.
Ev Yapımı Çokomelimizin üzerini renkli şekerler ile süsleyelim.
Üzerindeki çikolata donduktan sonra servis yapabiliriz.