Cohen
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 2 Şub 2013
-
- Mesajlar
- 1,686
-
- MFC Puanı
- 66


Pandispanyası için :
- 2 adet yumurta
- 5 çorba kaşığı tozşeker
- 2 türk kahve fincanı un
- 1 paket vanilya ve kabartma tozu
- Yarım çay bardağı ılık su
- 1 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 5 çorba kaşığı toz şeker
- 1 çorba kaşığı nişasta
- 4 çorba kaşığı un
- 1 paket vanilya
- 1 kutu sade krem şanti
- 2 su bardağı süt (şanti için )
- 1 yemek kaşığı kakao (şantiye koymak için)
- 1 yemek kaşığı ayçekirdeği
- 1 yemek kaşığı Hindistan cevizi
- 1 yemek kaşığı portakal kabuğu rendesi
- 1 yemek kaşığı damla çikolata
- 1 adet kelebek ceviz
- 1 yemek kaşığı toz yeşil fıstık

Pandispanya hamuru için yumurtaları ve şekeri çukur bir kasede mikserle çırpın .Sonra unu kabartma tozunu vanilyayı, suyu ekleyip çırpmaya devam edin hamuru 20 cm çapında yağlı kağıt serili kelepçeli kalıba boşaltın önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk pişirin kremayı hazırlamak için süt toz şeker yumurtayı çırpın nişastayı unu ilave edin çırparak pürüzsüz bir kıvamda koyulaşana kadar kısık ateşte pişirin pandispanya soğuyunca 3 kat halinde kesin hazırladığımız kremayı mikserle çırptıktan sonra pandispanyaya sürün ikinci parçayı koyun o kata sürdükten sonra üçüncü parçayı üstüne kapatın krem şantiyi süt ile çırpın birazına kakaoyu katın karıştırın beyaz şantiyi pastanın üstüne ve yanlarına kaplayın kakaolu krem şantiyi ile pastanın üzerine pasta pompasına koyarak süslemeler yapın sonra süsleme için yazılı olan malzemelerle pastanın üzerini süsleyin arzuya göre istediğiniz şekilde buzdolabında 4-5 saat beklettikten sonra dilimleyerek soğuk servis yapın .Afiyet olsun.