-
- Üyelik Tarihi
- 9 Şub 2015
-
- Mesajlar
- 44,845
-
- MFC Puanı
- 29,224
Acur turşusu yapmak için gerekli olan malzemeler:
3 kg acur
2 litre sirke
1 adet ekşi elma
2 baş sarımsak
1.5 su bardağı tuz
1 çay bardağı limon tozu
Yapılışı
Acuları 2 saat kadar soğuk suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra uç kısımlarından az az keserek temizleyin. Elma dilimlerini bidonun en latına dizin. Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun. Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp iyice bidona boşaltın. Eğer üzerinde eksik kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın. 1-2 saat kadar bidonun ağzını açık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyin. Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin. 20 gün sonra turşuyu kullanabilirsiniz.
3 kg acur
2 litre sirke
1 adet ekşi elma
2 baş sarımsak
1.5 su bardağı tuz
1 çay bardağı limon tozu
Yapılışı
Acuları 2 saat kadar soğuk suda bekletin. İyice yıkadıktan sonra uç kısımlarından az az keserek temizleyin. Elma dilimlerini bidonun en latına dizin. Temizlediğiniz acurları ve sarımsakları bidona doldurun. Sirkeyi, tuzu, ve limon tozunu bir kapta karıştırıp iyice bidona boşaltın. Eğer üzerinde eksik kısım kalırsa su ile o eksiği kapatın. 1-2 saat kadar bidonun ağzını açık bırakıp iyice yerleşmesini bekleyin. Bidonun ağzını iyice kapatıp serin ve gölge bir yerde olgunlaşmasını bekleyin. 20 gün sonra turşuyu kullanabilirsiniz.