OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler:
Orta boy lahana (küçüğe yakın)
İÇİ İÇİN
200-250 gr kıyma
1 soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1,5 su bardak kırık pirinç
2 çay kaşığı Kırmızı biber
1 avuç kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı domates rendesi veya 2 domates
Yarım çay kaşığı karabiber
1 silme tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
Sebzeli çeşni
Ayrıca salça, tuz, sıvı yağ ive su ile karışım yapılıp üzerine gezdirilir.
Hazırlama Tarifi:
Lahananın orta kısmı bıçakla alınır. Tencereye kesik kısmı alta gelecek şekilde konur. Üzerini geçecek kadar su konur benim tencerem küçük olduğu için üzerini geçmemeli. Büyük tencere olsa daha iyi olur. Kaynamaya bırakılır . Bu sırada iç hazırlanır. Soğan, maydanoz küçük doğranır bir kaba alınır. Yıkanmış pirinç, kıyma, domates rendesi baharatlar, salça, sıvı yağ eklenir iyice yoğurulur biraz bekletilir. Lahana yumuşayınca dış kısmından başlayarak kaşık yardımıyla yaprakları teker teker kaldırarak alınıp. istenilen ebatta sarılacak şekilde kareler kesilir . Uç kısmına iç konur sağından ve solundan katlanır rulo şeklinde sarılır tencereye dizilir. Sarma işlemi bittikten sonra salçalı su yapılıp üzerine gezdirilir. Ocağa alınıp pişirilir… afiyet olsun.
Orta boy lahana (küçüğe yakın)
İÇİ İÇİN
200-250 gr kıyma
1 soğan
Yarım yemek kaşığı salça
1,5 su bardak kırık pirinç
2 çay kaşığı Kırmızı biber
1 avuç kıyılmış maydanoz
4 yemek kaşığı domates rendesi veya 2 domates
Yarım çay kaşığı karabiber
1 silme tatlı kaşığı tuz
Sıvı yağ
Sebzeli çeşni
Ayrıca salça, tuz, sıvı yağ ive su ile karışım yapılıp üzerine gezdirilir.
Hazırlama Tarifi:
Lahananın orta kısmı bıçakla alınır. Tencereye kesik kısmı alta gelecek şekilde konur. Üzerini geçecek kadar su konur benim tencerem küçük olduğu için üzerini geçmemeli. Büyük tencere olsa daha iyi olur. Kaynamaya bırakılır . Bu sırada iç hazırlanır. Soğan, maydanoz küçük doğranır bir kaba alınır. Yıkanmış pirinç, kıyma, domates rendesi baharatlar, salça, sıvı yağ eklenir iyice yoğurulur biraz bekletilir. Lahana yumuşayınca dış kısmından başlayarak kaşık yardımıyla yaprakları teker teker kaldırarak alınıp. istenilen ebatta sarılacak şekilde kareler kesilir . Uç kısmına iç konur sağından ve solundan katlanır rulo şeklinde sarılır tencereye dizilir. Sarma işlemi bittikten sonra salçalı su yapılıp üzerine gezdirilir. Ocağa alınıp pişirilir… afiyet olsun.