-
- Üyelik Tarihi
- 31 Ocak 2013
-
- Mesajlar
- 1,978
-
- MFC Puanı
- 53
Malzemeler:
- 350-400 gr parça et
- 3 patates
- 1 kase bezelye (ben donmuş kullandım)
- 1 kuru soğan
- 1 çay kaşığı pul biber
- 1 kahve fincanı sıvı yağ
- Tuz
- Karabiber
Yapılışı:
Soğan yemeklik doğranır, tencereye alınır. Sıvı yağ eklenir ve kısık ateşte kavrulur. Üzerine domates salçası ve pul biber eklenir. 1-2 dakika beraber çevrilir. Sıcak su eklenir, kaynamaya bırakılır. 1-2 dakika kaynayınca bezelye eklenir (konserve kullanacaksanız, patates pişmeye yakın ekleyin) Kısık ateşte pişmeye bırakılır. 5 dakika kadar pişmesi donmuş bezelye için yeterli oldu. Küp küp doğranan patatesler tencereye eklenir, tuz atılır. Patatesler pişmeye yakın haşlanmış ve didiklenmiş etler eklenir. 5 dakika kadar beraber kaynatılır. Tercihe göre karabiber serpilir, ateşten alınır.