OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler
1 paket tuzsuz etimek.
Şerbeti İçin:
1.5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su.
Tavuk Göğsü İçin:
1 su bardağı şeker,
1 lt süt (5 su bardağı süt),
1 su bardağı un,
1 paket vanilya (10 gr),
50 gr margarin.
Üzeri İçin:
Yaklaşık 1 su bardağı kadar fındık içi.
Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Yapılışı
Tencereye unu, şekeri ve azar azar sütü ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Üzerine margarini ve vanilyayı ilave edip mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. (bu işlem hem pürüzsüz bir kıvam elde etmemizi hemde un kokusunun önüne geçmemizi sağlayacaktır)
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım ve ılıması için bekletelim. (bir taşım kaynaması yeterli)
Etimekleri orta boy kare borcama dizelim.
Etimeklerin üzerine gezdirerek şerbetin tamamını dökelim.
Sonra etimeklerin üzerine sıcakken tavuk göğsünü döküp düzgünce yayalım.
Daha sonra fındık içini serpelim ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapalım.
1 paket tuzsuz etimek.
Şerbeti İçin:
1.5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su.
Tavuk Göğsü İçin:
1 su bardağı şeker,
1 lt süt (5 su bardağı süt),
1 su bardağı un,
1 paket vanilya (10 gr),
50 gr margarin.
Üzeri İçin:
Yaklaşık 1 su bardağı kadar fındık içi.
Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar
Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Yapılışı
Tencereye unu, şekeri ve azar azar sütü ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.
Üzerine margarini ve vanilyayı ilave edip mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. (bu işlem hem pürüzsüz bir kıvam elde etmemizi hemde un kokusunun önüne geçmemizi sağlayacaktır)
Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım ve ılıması için bekletelim. (bir taşım kaynaması yeterli)
Etimekleri orta boy kare borcama dizelim.
Etimeklerin üzerine gezdirerek şerbetin tamamını dökelim.
Sonra etimeklerin üzerine sıcakken tavuk göğsünü döküp düzgünce yayalım.
Daha sonra fındık içini serpelim ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapalım.