Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi

OBERON

MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    20 Kas 2016
  • Mesajlar
    3,156
  • MFC Puanı
    41
Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi İçin Malzemeler

1 paket tuzsuz etimek.
Şerbeti İçin:

1.5 su bardağı şeker,
2 su bardağı su.
Tavuk Göğsü İçin:

1 su bardağı şeker,
1 lt süt (5 su bardağı süt),
1 su bardağı un,
1 paket vanilya (10 gr),
50 gr margarin.
Üzeri İçin:

Yaklaşık 1 su bardağı kadar fındık içi.
Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Tarifi
Sponsorlu Bağlantılar


Etimekli Fındıklı Tavuk Göğsü Yapılışı

Tencereye unu, şekeri ve azar azar sütü ilave edip karıştırarak koyulaşana kadar pişirelim.

Üzerine margarini ve vanilyayı ilave edip mikserle yaklaşık 10 dakika kadar çırpalım. (bu işlem hem pürüzsüz bir kıvam elde etmemizi hemde un kokusunun önüne geçmemizi sağlayacaktır)

Şerbeti için; tencereye şekeri ve suyu koyup kaynatalım ve ılıması için bekletelim. (bir taşım kaynaması yeterli)

Etimekleri orta boy kare borcama dizelim.

Etimeklerin üzerine gezdirerek şerbetin tamamını dökelim.

Sonra etimeklerin üzerine sıcakken tavuk göğsünü döküp düzgünce yayalım.

Daha sonra fındık içini serpelim ve en az 2 saat buzdolabında dinlendirip servis yapalım.
 
Üst Alt