Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Et Suyundan Konsome

Behice

MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    7 Şub 2013
  • Mesajlar
    1,954
  • MFC Puanı
    2


Malzemeler:

500 gr. yağsız sığır kıyması (iri çekilmiş).
3 Lt. et suyu.
3 adet yumurta beyazı. 1 küçük havuç.
1 orta boy soğan.
1 küçük kereviz.
1 bağ maydanoz sapı veya kökü.
1 defne yaprağı.
1 çay kaşığı kekik.
Tuz.
4 bardak su

Et Suyundan Konsome tarifi

1 — Ayıklanmış ve doğranmış sebzelerle diğer gereçleri, et suyu hariç, 4 bardak suyla birlikte kıymayla karıştırıp bir gece buz dolabında bekletin (Kıymanın kanı çıkması için).
2 — Ertesi gün kalan et suyunu katıp ateşe oturtun. Kaynama derecesine gelene dek ara sıra karıştırın. Üzerinde biriken köpüğü ve yağı alın. Kaynama başladıktan sonra, karıştırmadan, kısık ateşte 3 saat kaynatmayı sürdürün. Afiyet olsun :)
 
Üst Alt