Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Et Suyu Kemik Ya Da Gerdandan

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Malzemeler
500 gr. kemik veya gerdan eti,
1/2 demet maydanoz,
1 baş soğan,
1 adet havuç,
1 adet kereviz
Tarif
Kemik veya gerdanı bir tencereye koyunuz.
İçerisine iri doğranmış soğan, kereviz, havuç ve maydanoz ilâve ediniz. (Etin ağır kokusunu gidermek ve et suyunun besin değerini yükseltmek için konur.)
Üzerlerine geçecek kadar bolca soğuk su koyunuz (sıcak su koymayınız. Çünkü sıcağın tesiriyle etin yüzeyindeki protein pişer ve besinli maddelerin suya geçmesine mani olur).
Ağzı açık olarak kaynatınız.
Üzerlerine biriken köpüğü kaşıkla alınız.
Köpükleşme bitince tencerenin ağzını kapatıp, 2-3 saat kaynatınız.
Sonra süzgeçten geçirip istediğiniz yerde kullanınız.
 
Üst Alt