- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
500 gr. kemik veya gerdan eti,
1/2 demet maydanoz,
1 baş soğan,
1 adet havuç,
1 adet kereviz
Tarif
Kemik veya gerdanı bir tencereye koyunuz.
İçerisine iri doğranmış soğan, kereviz, havuç ve maydanoz ilâve ediniz. (Etin ağır kokusunu gidermek ve et suyunun besin değerini yükseltmek için konur.)
Üzerlerine geçecek kadar bolca soğuk su koyunuz (sıcak su koymayınız. Çünkü sıcağın tesiriyle etin yüzeyindeki protein pişer ve besinli maddelerin suya geçmesine mani olur).
Ağzı açık olarak kaynatınız.
Üzerlerine biriken köpüğü kaşıkla alınız.
Köpükleşme bitince tencerenin ağzını kapatıp, 2-3 saat kaynatınız.
Sonra süzgeçten geçirip istediğiniz yerde kullanınız.
500 gr. kemik veya gerdan eti,
1/2 demet maydanoz,
1 baş soğan,
1 adet havuç,
1 adet kereviz
Tarif
Kemik veya gerdanı bir tencereye koyunuz.
İçerisine iri doğranmış soğan, kereviz, havuç ve maydanoz ilâve ediniz. (Etin ağır kokusunu gidermek ve et suyunun besin değerini yükseltmek için konur.)
Üzerlerine geçecek kadar bolca soğuk su koyunuz (sıcak su koymayınız. Çünkü sıcağın tesiriyle etin yüzeyindeki protein pişer ve besinli maddelerin suya geçmesine mani olur).
Ağzı açık olarak kaynatınız.
Üzerlerine biriken köpüğü kaşıkla alınız.
Köpükleşme bitince tencerenin ağzını kapatıp, 2-3 saat kaynatınız.
Sonra süzgeçten geçirip istediğiniz yerde kullanınız.