Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Espressolu Kek

Zeyna

"Dum spiro spero"
MFC Üyesi
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2008
  • Mesajlar
    5,212
  • MFC Puanı
    12,698
Espressolu KEK
espressolu_kek.jpg



MALZEMELER

1 yemek kaşığı hazır kahve (15 ml)
1 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
2 yemek kaşığı esmer şeker (40 gr)
1 yumurta
1 kahve fincanı un (50 gr)
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı krema (15 ml)
4 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma

HAZIRLANIŞI

1 Kahveyi kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına, tereyağı ve şekeri koyup karıştırın. Yumurta ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave edin ve metal bir kaşıkla karıştırın. Krema ve erimiş kahveyi de ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
2 4 adet kalın espresso fincanını veya fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı paylaştırın. Derince bir fırın tepsisine fincanları dizin. 1/3’ü suda kalacak şekilde sıcak su doldurun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakika pişirin.
3 İçine soktuğunuz kürdan kuru çıkıyorsa keklerinizin piştiğini anlayabilirsiniz. Kürdan ıslak çıkıyorsa ve üstleri fazla kızardıysa fincanları folyo ile örtüp pişirmeye devam edin.
 
Üst Alt