-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2008
-
- Mesajlar
- 5,212
-
- MFC Puanı
- 12,698
Espressolu KEK
MALZEMELER
1 yemek kaşığı hazır kahve (15 ml)
1 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
2 yemek kaşığı esmer şeker (40 gr)
1 yumurta
1 kahve fincanı un (50 gr)
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı krema (15 ml)
4 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma
HAZIRLANIŞI
1 Kahveyi kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına, tereyağı ve şekeri koyup karıştırın. Yumurta ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave edin ve metal bir kaşıkla karıştırın. Krema ve erimiş kahveyi de ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
2 4 adet kalın espresso fincanını veya fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı paylaştırın. Derince bir fırın tepsisine fincanları dizin. 1/3’ü suda kalacak şekilde sıcak su doldurun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakika pişirin.
3 İçine soktuğunuz kürdan kuru çıkıyorsa keklerinizin piştiğini anlayabilirsiniz. Kürdan ıslak çıkıyorsa ve üstleri fazla kızardıysa fincanları folyo ile örtüp pişirmeye devam edin.

MALZEMELER
1 yemek kaşığı hazır kahve (15 ml)
1 yemek kaşığı kaynar su
2 yemek kaşığı tereyağı (40 gr)
2 yemek kaşığı esmer şeker (40 gr)
1 yumurta
1 kahve fincanı un (50 gr)
½ çay kaşığı kabartma tozu
1 yemek kaşığı krema (15 ml)
4 top Carte d’Or Kaymaklı Dondurma
HAZIRLANIŞI
1 Kahveyi kaynar suda eritin ve soğumaya bırakın. Karıştırma kabına, tereyağı ve şekeri koyup karıştırın. Yumurta ve kabartma tozunu ekleyin. Yavaş yavaş unu ilave edin ve metal bir kaşıkla karıştırın. Krema ve erimiş kahveyi de ekleyip iyice karışmasını sağlayın.
2 4 adet kalın espresso fincanını veya fırın kabını yağlayın. Hazırladığınız karışımı paylaştırın. Derince bir fırın tepsisine fincanları dizin. 1/3’ü suda kalacak şekilde sıcak su doldurun. Önceden 180 derecede ısıttığınız fırınınızda 40 dakika pişirin.
3 İçine soktuğunuz kürdan kuru çıkıyorsa keklerinizin piştiğini anlayabilirsiniz. Kürdan ıslak çıkıyorsa ve üstleri fazla kızardıysa fincanları folyo ile örtüp pişirmeye devam edin.