- Konum
- ىαкαяyλ
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Kas 2009
-
- Mesajlar
- 24,120
-
- MFC Puanı
- 79
Kimsenin müdahale etmesine izin vermeyin!
Genelde eşler basit nedenler sebebiyle tartışmaya başlarlar ve de her konuda yakın çevrede mutlaka bir provakatör bulunur. Bir provakatör desteğiyle tartışma içine çekiliyorsanız buna karşı koymalısınız.
Tartışma olabilmesi için sizin de işin içinde olmanız gerekir. Histerikler tartışırken mutlaka ellerinden geldiğince tribünün kalabalık olmasını istermiş. Mizah ve alay ile durumu kurtarabilirsiniz.
Tartışma ortamında yalnızca siz olun!
Her ailede tartışma yaşanır. Önemli olan tartışmanın iki kişi tarafından yürütülebilmesi. Öfkenizi yalnız kalana kadar kontrol edebilirseniz, felaketi önlemiş olursunuz.
Aslında en iyisi insanların tanık olabileceği yerlerde tartışmamak. Çünkü bu tür tartışmalar daha kırıcı olabiliyor.
Konuşun ama üslup önemli!
Eğer eşinizin yaptığı herhangi bir şeye gıcık oluyorsanız bunu mutlaka söyleyin. Aklınızdan geçenleri kimse okuyamaz. Sorunu dillendirerek provakasyonu önlemiş olursunuz.
Mesela iki yıldır tatile çıkamadıysanız, "Bıktım artık bu hayattan, tatil benim de hakkım, yetti artık" gibi laflar etmemekte fayda var. Bunun yerine "Uzun süredir tatile çıkamadık, birlikte güzel zaman geçiremedik hadi biraz para biriktirelim de bu yıl küçük bir tatil yapalım" demek daha doğru. İsteğinizi böyle ifade edersek tartışmayı da daha ılımlı sürdürmüş olursunuz.
Tartışırken heyecanlanmayın!
Tartışma anında kontrolü kaybetmemek önemli. Böylelikle çizgiyi de aşmamış olursunuz.
Tartışırken heyecanlanmak en büyük düşmanınız. Sakin ama sitemkar bir ses tonu çok önemli. Eğer böyle bir tonlamayı başaramıyorsanız isteklerimizi kağıda döküp sonra da partnerinize okumak daha etkin bir çözüm olabilir.
İsteklerle azarı birbirine karıştırmayın!
Eşimizi azarlama önemli bir kavga sebebi. Bu nedenle isteklerinizi partnerinizi azarlamaya kalkıştığınız anda dile getirmeyin.
Mesela partneriniz dışarıda çok fazla zaman geçiriyorsa ve de siz bu durumdan şikayetçiyseniz bunu dışarı çıkmadan hemen önce ya da hemen sonra dillendirmeyin. İlgisiz bir zamanlamayla ve dikkatli bir üslupla bunu gerçekleştirmek gerekir.
Ağzınızdan çıkanı kulağınız duyuyor mu?
Aklinıza ilk gelen onu evden kovmak olmasın! Geri dönüşü olmayan cümleler çıkıverir ağzınızdan sonra pişmanlık da fayda etmez.
Dikkatsizce sarf edilmiş tek bir sözcük karşımızdakini düşündüğümüzden çok daha fazla incitebilir. Bunu aklınızdan çıkarmayın. Daha sonra pişman olmamak için saldırgan sözler kullanmaktan kaçınmakta fayda var.
Her şey sona ermeden önce o derin sebepleri bulmalı!
Eşler arasındaki tartışmaların genellikle daha derin sebepleri olur. Mesela evin hanımı çöp kutusunu boşaltmadığı için eşine söyleniyorsa, aslında söylemek istediği çok daha önemli bir şey vardır; bana çok ilgisizsin, artık beni sevmiyorsun gibi.
Her tartışmanın gerçek sebebini ortaya çıkarmaya çalışmalı. Yoksa minik bir atışmayla başlayan tartışmalar büyük bir skandalla noktalanabilir. Aşkınızı kaybetmeye değer mi!!!
Onu sevdiğinizi söyleyin!
Tartışma sonrası kurtlarınızı döküp rahatladığınızda onun gönlünü almayı ihmal etmeyin! İlişkinin selameti için bu gerekli.
Erkeklerin çoğu büyük bir tartışma sonrasında eşlerine onları sevdiklerini söylerler. Erkekler eğer büyük tartışmalardan kurtulmak istiyorlarsa arada sırada eve çiçek götürmeyi, minik hediyeler almayı ihmal etmemeli.
Af dilemek büyüklüktür!
Af dilemek sizi küçültmez tam tersi ilişkinizi sağlamlaştırır. Sağlıklı bir davranış biçimidir de. Eşiniz ya da partneriniz üzerinde olumlu etkisi olacağına inanın.
Tartışmalarda ortamı boşuna germemeli. Eğer hatalı olduğunuzu düşünüyorsanız konuyu fazla uzatmadan "Hatalıydım, beni affet" demeli ve de tartışmayı bitirmeli. Bu davranışın size büyük getirisi olur.