- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 13 Ara 2020
-
- Mesajlar
- 2,648
-
- MFC Puanı
- 30,590
ERZURUM USULÜ KUYMAK TARİFİ
Daha çok karadeniz bölgesinde yaygın olarak yapılan kuymak Erzurum'da da oldukça popüler. Erzurum usulü kuymak tarifinde yöreye ait civil peynir kullanılıyor ve ortaya harika bir lezzet çıkıyor. Mıhlama, muhlama gibi farklı isimlerle de bilinen kuymak tarifine geçelim hemen.
İhtiyacınız olanlar: 250 gram tereyağı, 3,5 yemek kaşığı un, 5 yemek kaşığı yoğurt, 250 gr civil peynir
Tereyağını tavaya alıp yakmadan sadece eritin. Ayrı bir kasede unu ve yoğurdu güzelce çırpın. Eriyen yağa yoğurtlu un karışımını ilave edip sürekli karıştırarak 3 dakika pişirin. Ardından civil peyniri tel tel ayırıp ilave edin ve iyice karıştırın. Peynir eridiğinde kuymağınız hazır demektir. Sıcak sıcak afiyetle yiyin