- Konum
- İzmir
-
- Üyelik Tarihi
- 29 Eyl 2015
-
- Mesajlar
- 1,638
-
- MFC Puanı
- 94
Malzemeler
500 gram kuru kayısı
2 su bardağı ceviz içi
100-150 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Erzurum Gaysefesi Nasıl Yapılır?
Erzurum Gaysefesi Tarifi için;
Kayısıları tek tek yıkayıp ılık suda 60 dakika kadar beklettikten sonra bıçakla ortadan yarın, ama dip kısmından ayırmayın. Ceviz içlerini kayısıların arasına koyup bastırarak kapatın. Orta boy bir fırın tepsisine içi doldurulmuş kayısıları sıkı sıkı dizin. Üzerine küp şeklinde parçalara ayırdığınız tereyağını dağıtın. Fırını 180 derece alt üst konuma ayarlayıp 10 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında kayısıları en az 25-30 dakika kızartın. Bir yandan da şerbeti için ufak bir tencereye şekeri ve suyu koyup, kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız kayısıları, üzerine şerbeti gezdirdikten sonra tekrar fırına verin ve 5 dakika daha pişirin. Kalan ceviz içi de üzerine serpiştirip ve kaymak ekleyip sıcak ya da ılık olarak servis edin.
500 gram kuru kayısı
2 su bardağı ceviz içi
100-150 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Erzurum Gaysefesi Nasıl Yapılır?
Erzurum Gaysefesi Tarifi için;
Kayısıları tek tek yıkayıp ılık suda 60 dakika kadar beklettikten sonra bıçakla ortadan yarın, ama dip kısmından ayırmayın. Ceviz içlerini kayısıların arasına koyup bastırarak kapatın. Orta boy bir fırın tepsisine içi doldurulmuş kayısıları sıkı sıkı dizin. Üzerine küp şeklinde parçalara ayırdığınız tereyağını dağıtın. Fırını 180 derece alt üst konuma ayarlayıp 10 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında kayısıları en az 25-30 dakika kızartın. Bir yandan da şerbeti için ufak bir tencereye şekeri ve suyu koyup, kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız kayısıları, üzerine şerbeti gezdirdikten sonra tekrar fırına verin ve 5 dakika daha pişirin. Kalan ceviz içi de üzerine serpiştirip ve kaymak ekleyip sıcak ya da ılık olarak servis edin.