Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Erzurum Gaysefesi Nasıl Yapılır?

KalbimdekiDeniz

O zaman bırak kurusun geceler..!
MFC Üyesi
Konum
İzmir
  • Üyelik Tarihi
    29 Eyl 2015
  • Mesajlar
    1,638
  • MFC Puanı
    94
Malzemeler

500 gram kuru kayısı
2 su bardağı ceviz içi
100-150 gram tereyağı
Şerbeti İçin:
2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
Erzurum Gaysefesi Nasıl Yapılır?

Erzurum Gaysefesi Tarifi için;
Kayısıları tek tek yıkayıp ılık suda 60 dakika kadar beklettikten sonra bıçakla ortadan yarın, ama dip kısmından ayırmayın. Ceviz içlerini kayısıların arasına koyup bastırarak kapatın. Orta boy bir fırın tepsisine içi doldurulmuş kayısıları sıkı sıkı dizin. Üzerine küp şeklinde parçalara ayırdığınız tereyağını dağıtın. Fırını 180 derece alt üst konuma ayarlayıp 10 dakika önceden ısıtın. Sıcak fırında kayısıları en az 25-30 dakika kızartın. Bir yandan da şerbeti için ufak bir tencereye şekeri ve suyu koyup, kısık ateşte ara sıra karıştırarak kaynatın. Kaynamaya başladıktan 5 dakika sonra ocaktan alıp ılınmaya bırakın. Fırından çıkardığınız kayısıları, üzerine şerbeti gezdirdikten sonra tekrar fırına verin ve 5 dakika daha pişirin. Kalan ceviz içi de üzerine serpiştirip ve kaymak ekleyip sıcak ya da ılık olarak servis edin.
 
Üst Alt