Eğer biftek ve kızarmış patates erkeğiyseniz, çok
şanslısınız. Uzmanlar, kırmızı etin sizin için iyi olduğunu söylüyor. Protein
açısından zengin ince kesilmiş sığır
eti ve büyük boy tavuk budunu afiyetle yiyebilirsiniz. Kırmızı et,
kasların güçlenmesine yardımcı olan leucine ve amino asit açısından en zengin
kaynaklardandır.
Kirazın ağrı kesici özelliği olduğu biliyor
muydunuz? Kiraz suyu, elinizin altında sürekli bulundurmanız gereken içecek.
Kiraz ve kiraz suyu, enerji veren doğal
ilaçlardır. Üstelik hiçbir yan etkisi de
yoktur.
Çinko açısından zengin kabuklu deniz hayvanı
türleri; kalp sağlığı, kas yapısı ve üreme sistemi açısından kritik derecede
önem taşır.
Araştırmalar,
düşük sperm sayısını ve erkeklerdeki kısırlığın sebebini çinko eksikliğine
bağlıyor. Eğer kabuklu deniz ürünlerinden hoşlanmıyorsanız, sığır
eti,hindi, tavuk, fındık
ve çekirdekle çinko ihtiyacınızı
giderebilirsiniz.
Çikolata, kan akışını hızlandırabilir, tabii
doğru çeşidi seçerseniz. Araştırmalar, siyah çikolatada bulunan flavanols
maddesinin kötü kolesterolü dengelediği,
dolaşımı hızlandırdığı ve kan basıncını kontrol
ettiğini ortaya koyuyor. Düşük kan akışlı erkeklerde sertleşme bozukluğu daha
sık görülür, yani kalp sağlığınızı
koruyan yiyecekler, **** yaşamınızı da koruma altına alır. Fakat
çok fazla çikolata kilo almanıza neden olur. Uzmanlar, diğer tatlıların yerine
bir parça
(28,35 gr)
çikolata yemenizi tavsiye ediyor.
Fındık, abur cubur tüketme ihtiyacını tatmin
ederken aynı zamanda protein, lif ve çinko ihtiyacını da giderir. Antepfıstığı
içerdiği sterol maddesiyle kolesterolü
. Uzmanlar atıştırma ihtiyacını kabuklu
kuruyemişlerle giderilmesini tavsiye ediyor, kabuklarından çıkararak yeme süresi
kontrol sağlar. Kolay ulaşılan
fındığa göre daha az sayıda antepfıstığı tüketir, daha az yakmanız
gereken kalori yüklenmiş olursunuz.
Avokadonun yağa oranı yüksektir, ama en iyi
cinsinden. Avokadoda kolesterolü dengeleyen doymuş yağlarından Monounsaturated
yağı ile diyette gerekli olan
trans yağları bulunur. LDL kolesterolü seviyenizi düşürür, günlük
kalori ihtiyacınızın % 25-35’lik kısmını karşılar. Zeytinyağı ve fındık da iyi
yağ içerir.
Selenyum oranı en yüksek fındıktır, Brezilya
fındığı. Selenyumun prostat kanserine karşı bir kalkan oluşturduğuna
inanılıyordu. Maalesef uluslar arası
sağlık enstitülerinin yapmış olduğu araştırmalar selenyumun prostat
kanserine etkisi olmadığını ortaya çıkardı. Fındığın sağlık üzerinde bağışıklık
sistemini
kuvvetlendirici
ve tiroidi düzenleyici bir etkisi var.
Som balığı, ringa, sardalya veya halibutu gibi yağlı balıkları, diğer sağlıklı yağ kaynaklarıdır. Onlar, kalp hastalıklarına, bazı kanser türlerine ve romatizmalara
iyi gelen Omega 3 yağ asiti barındırır. Araştırmalar, haftada iki
kez yağlı balık yemenin kalp krizini riskini düşürdüğünü ortaya
koyuyor.
Muz, potasyum açısından en zengin yiyecektir.
Potasyum, hem kemik sağlığı hem de kas yapısı için çok önemlidir. Aynı zamanda
kan basıncını dengeler.
Gerekli miktarda tüketilen potasyum, sodyum oranını dengeleyerek
kan basıncının düşmesini sağlar.
Süt ve yoğurt kas gelişimini sağlayan amino asit
ve leucine kaynağıdır. Yoğurt; protein ve potasyum açısından zengin olmasının
yanı sıra bağırsak parazitlerine
karşı da koruyucu özelliğe sahiptir.
Kiraz gibi zencefilin de iltihap ve ağrı giderici
özelliği var. Araştırmalar, düzenli zencefil tüketimi egzersize bağlı kas
yaralanmalarındaki ağrıyı azalttığını ortaya
koyuyor.
Domates, likopen bakımından zengindir, bazı
kanserlere karşı koruyucu özelliği olan kudretli bir antioksidandır. Domates
sosunun erkekleri prostat kanserine
karşı koruduğunu ortaya koyan araştırmalar var, fakat bütün
araştırmalar bunu desteklemez. Besin değeri yüksek olduğu için uzmanlar
tarafında tüketilmesi
tavsiye edilir. Sonuç olarak domates soslu makarna, hem lezzetli,
hem besleyici hem de pratiktir.
40 farklı ulus üzerinde yapılan bir çalışmaya
göre, prostat kanserine karşı koruyucu özelliği olan en güçlü gıda soyadır. Soya
peyniri, miso çorbası ve soya
kapsar. Asya ülkelerinde soya tüketimi diğer ülkelere kıyasla 90
kat daha fazla. Ve prostat kanserine, Asya ülkelerde daha az
rastlanıyor.
Sebzeler, phytochemicals açıdan zengindir, hücre
sağlığını arttıran ve kansere karşı koruyan besinlerdir. Phytochemicals’ın
birçok farklı tipi var, tüm çeşitleri almak için en iyi yol, farklı renkte sebze
yemektir. Uzmanlar, tabağınızda her renkten sebzenin olmasını tavsiye
ediyorlar.