Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Erik Soslu Labneli Profiterol

Lykia

Şem's Gibi Aşı'k Olacaksın ki ; Aşk'ın Haddini Aşa
MFC Üyesi
Konum
İstanbul
  • Üyelik Tarihi
    27 Tem 2013
  • Mesajlar
    813
  • MFC Puanı
    14
HAMURU İÇİN :
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 çimdik tuz
3 yumurta

KREMASI İÇİN :
500 ml süt
200 gr pınar labne
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 limonun kabuğunun rendesi
50 gr tereyağı
1 paket vanilya

ERİK SOSU iÇİN :
yarım kilogram kırmızı erik
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta

İlk olarak sosu yapıyoruz. Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp üzerine şekeri dökün. Kısık ateşte erikler yumuşayana kadar pişirin.

Erikleri süzgeçten geçirip nişastayı ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.

Kreması için labne, vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeler pişirilir. Sıcak kremanın içine tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılır.Krema soğuyunca labne peyniri eklenip çırpılır.

Hamuru için ; su, margarin,şeker ve tuz kalın tabanlı bir çelik tencereye alınır yağ eriyip su kaynayınca unu eklenir ve 3-4 dakika pişirilir ve ılımaya bırakılır .Ilık hamura yumurtalar teker teker eklenip iyice yedirilir.
Yağlanmış tepsiye birer tatlı kaşığı eklenir . 180 dererece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan krema ile doldurulan profiteroller erik sosu ile servis yapılır…
 
Üst Alt