- Konum
- İstanbul
-
- Üyelik Tarihi
- 27 Tem 2013
-
- Mesajlar
- 813
-
- MFC Puanı
- 14
HAMURU İÇİN :
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 çimdik tuz
3 yumurta
KREMASI İÇİN :
500 ml süt
200 gr pınar labne
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 limonun kabuğunun rendesi
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
ERİK SOSU iÇİN :
yarım kilogram kırmızı erik
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
İlk olarak sosu yapıyoruz. Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp üzerine şekeri dökün. Kısık ateşte erikler yumuşayana kadar pişirin.
Erikleri süzgeçten geçirip nişastayı ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Kreması için labne, vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeler pişirilir. Sıcak kremanın içine tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılır.Krema soğuyunca labne peyniri eklenip çırpılır.
Hamuru için ; su, margarin,şeker ve tuz kalın tabanlı bir çelik tencereye alınır yağ eriyip su kaynayınca unu eklenir ve 3-4 dakika pişirilir ve ılımaya bırakılır .Ilık hamura yumurtalar teker teker eklenip iyice yedirilir.
Yağlanmış tepsiye birer tatlı kaşığı eklenir . 180 dererece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan krema ile doldurulan profiteroller erik sosu ile servis yapılır
1 su bardağı su
1 su bardağı un
125 gr margarin
1 tatlı kaşığı şeker
1 çimdik tuz
3 yumurta
KREMASI İÇİN :
500 ml süt
200 gr pınar labne
2 yemek kaşığı mısır nişastası
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı şeker
1 limonun kabuğunun rendesi
50 gr tereyağı
1 paket vanilya
ERİK SOSU iÇİN :
yarım kilogram kırmızı erik
1 çay bardağı şeker
1 tatlı kaşığı nişasta
İlk olarak sosu yapıyoruz. Eriklerin çekirdeklerini çıkartıp üzerine şekeri dökün. Kısık ateşte erikler yumuşayana kadar pişirin.
Erikleri süzgeçten geçirip nişastayı ilave edin. Bir taşım kaynatıp ocaktan alın.
Kreması için labne, vanilya ve tereyağ hariç diğer malzemeler pişirilir. Sıcak kremanın içine tereyağ ve vanilya eklenip karıştırılır.Krema soğuyunca labne peyniri eklenip çırpılır.
Hamuru için ; su, margarin,şeker ve tuz kalın tabanlı bir çelik tencereye alınır yağ eriyip su kaynayınca unu eklenir ve 3-4 dakika pişirilir ve ılımaya bırakılır .Ilık hamura yumurtalar teker teker eklenip iyice yedirilir.
Yağlanmış tepsiye birer tatlı kaşığı eklenir . 180 dererece ısıtılmış fırında üzeri hafif kızarana kadar pişirilir.
Soğuyan krema ile doldurulan profiteroller erik sosu ile servis yapılır