Neler yeni
MEGAForum - Teknoloji Forumu

Forum içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için foruma kayıt olmalı yada giriş yapmalısınız. Forum üye olmak tamamen ücretsizdir.

  • Web sitemizin içeriğine ve tüm hizmetlerimize erişim sağlamak için Web sitemize kayıt olmalı ya da giriş yapmalısınız. Web sitemize üye olmak tamamen ücretsizdir.
  • Sohbetokey.com ile canlı okey oynamaya ne dersin? Hem sohbet et, hem mobil okey oyna!
  • Soru mu? Sorun mu? ''Bir Sorum Var?'' sistemimiz aktiftir. Paylaşın beraber çözüm üretelim.

Enginarlı Levrek Tarifi

diShy

~ یơυℓℓεss ..
Onursal Üye
  • Üyelik Tarihi
    27 Kas 2009
  • Mesajlar
    24,120
  • MFC Puanı
    79
enginarlilevrek.jpg


Enginarlı Levrek Tarifi

Malzemeler:

4 dilim levrek fileto
4 adet taze enginar
8 adet patates
2 adet soğan
2 adet greyfurtun suyu
3 adet portakalın suyu
3 adet limonun suyu
1 demet maydanoz
1 demet dereotu
1 demet fesleğen
1 tatlı kaşığı tane karabiber
2 yemek kaşığı zeytinyağı
Tuz ve karabiber

Hazırlanışı:

Patatesleri soyup tuzlu kaynar suda 15 dakika haşlayın. Soğanları soyup ince ince doğrayın. Bir yemek kaşığı zeytinyağını kızdırıp soğanları hafifçe pembeleştirin. Yeşillikleri ayıklayıp yıkayın. İnce ince kıyın. Enginarları süzün. Tane karabiber, ince kıyılmış yeşillikler, meyva suları, enginar, tuz ve karabiberi soğanlara ekleyin. 100 ml. su ilave edip kısık ateşte 15 dakika pişirin. Patatesleri 4’er parçaya kesin. Enginarlarla birlikte servis tabağına koyun ve 25 dakika soğumaya bırakın. Kalan zeytinyağını kızdırın. Balık filetoların her iki taraflarını kızartın. Tuz ve karabiberle tatlandırıp soğumuş sebzelerin yanında servis yapın. Afiyet olsun..​
 
Üst Alt