OBERON
MFC Üyesi
-
- Üyelik Tarihi
- 20 Kas 2016
-
- Mesajlar
- 3,156
-
- MFC Puanı
- 41
Malzemeler:
1 Demet Dere Otu
Yarım Su bardağı Kuru Bakla
1 Adet Kuru Soğan
5 Su bardağı Su
2 Yemek kaşığı Toz Şeker
2 Tutam Tuz
1 Su bardağı Zeytinyağı
6 Adet Enginar
1 Adet Kırmızı Soğan
1 Adet Portakalın Suyu
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
2 Tutam Tuz
1 Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlama Tarifi:
Öncelikle baklayı 1 gece önceden soğuk suda ıslatalım. Soğanı iri bir şekilde doğrayalım. Bir tencereye zeytinyağını ekleyelim ve ısınınca soğanları ekleyip biraz kavuralım, ardından bakla, şeker, tuz, dereotunun yarısı, üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyarak tüm malzemeler iyice yumuşayıncaya ve içerisinde hiç sıvı kalmayıncaya kadar pişirelim. Favanın çok sulu olmaması için suyunu çekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalıdır. Hazır hale geldiğinde el mikseriyle bütün malzemeyi çekelim ve soğuması için kenara alalım. Enginar için; Soğanı yemeklik doğrayalım. Tencereye zeytinyağını ilave edin ısınınca soğanları ekleyelim ve kavuralım. Soğanlar yumuşayınca enginarları ekleyelim. Bir portakalın suyunu ve içindeki parçacıklarını ekleyelim ve tuz, şeker ve su ekleyip kapağını kapatalım. Enginarlar pişince tencereyi kenara alıp enginarlar soğuyunca içlerine fava dolduralım. Enginarın içinde piştiği portakallı sostan üzerlerine gezdirip ve dereotu yaprakları serperek veya dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun
1 Demet Dere Otu
Yarım Su bardağı Kuru Bakla
1 Adet Kuru Soğan
5 Su bardağı Su
2 Yemek kaşığı Toz Şeker
2 Tutam Tuz
1 Su bardağı Zeytinyağı
6 Adet Enginar
1 Adet Kırmızı Soğan
1 Adet Portakalın Suyu
1 Tatlı kaşığı Toz Şeker
2 Tutam Tuz
1 Su bardağı Zeytinyağı
Hazırlama Tarifi:
Öncelikle baklayı 1 gece önceden soğuk suda ıslatalım. Soğanı iri bir şekilde doğrayalım. Bir tencereye zeytinyağını ekleyelim ve ısınınca soğanları ekleyip biraz kavuralım, ardından bakla, şeker, tuz, dereotunun yarısı, üzerini 4 parmak geçecek kadar su koyarak tüm malzemeler iyice yumuşayıncaya ve içerisinde hiç sıvı kalmayıncaya kadar pişirelim. Favanın çok sulu olmaması için suyunu çekmesi gerekir. Tenceredeki malzeme lapa kıvamında olmalıdır. Hazır hale geldiğinde el mikseriyle bütün malzemeyi çekelim ve soğuması için kenara alalım. Enginar için; Soğanı yemeklik doğrayalım. Tencereye zeytinyağını ilave edin ısınınca soğanları ekleyelim ve kavuralım. Soğanlar yumuşayınca enginarları ekleyelim. Bir portakalın suyunu ve içindeki parçacıklarını ekleyelim ve tuz, şeker ve su ekleyip kapağını kapatalım. Enginarlar pişince tencereyi kenara alıp enginarlar soğuyunca içlerine fava dolduralım. Enginarın içinde piştiği portakallı sostan üzerlerine gezdirip ve dereotu yaprakları serperek veya dilediğiniz şekilde süsleyerek servis edebiliriz. Afiyet olsun